Organisatie

Arnhem

Activerend Werk Arnhem

Arnhem Nederland Nederland
Activerend Werk ondersteunt en moedigt je aan om alles uit jezelf te halen. Zo kun je blijvend jouw bijdrage leveren aan de samenleving. In een passende werkomgeving, dicht bij jou in de buurt.

Activerend Werk is een integrale benadering van arbeidsmatige dagbesteding en beschut werk, en het werkfit maken van mensen die daar een langdurig traject voor nodig hebben. Activerend Werk is gericht op ontwikkeling, het opdoen van werknemers- en vakvaardigheden in een werkomgeving die zo passendregulierlokaal en efficiënt mogelijk is. Activerend Werk heeft tot doel de inwoner te ondersteunen en te stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen zodat hij of zij naar vermogen blijvend een bijdrage kan leveren aan de samenleving. Mogelijke uitkomsten zijn een toename van zelfredzaamheid, tevredenheid van de inwoner, een afname van de ondersteuningsbehoefte (minder kosten) en stijging van arbeidsmogelijkheden.

Activerend Werk is een nauwe samenwerking tussen onderwijs, werkgevers en zorg. Initiatiefnemers zijn Driestroom, Gemeente Arnhem, Onderwijsspecialisten, Scalabor, RIBW, ROC Rijn IJssel, Siza, en werkgevers. Steeds meer partijen, zoals buurtinitiatieven, vrijwilligerscentrale en wijkteams, sluiten aan.