Activiteit
Gebiedsgids.nl
Harkstede
02
November
19.00
21.30
Hoofdweg 65
9617 AB Harkstede
Slochteren
Groningen

Allerzielen op 2 november 2018 in Harkstede

Hoofdweg 65 9617 AB Harkstede Nederland
De herdenking is van 19:00-21:30 uur bij de Monumentale Kerk te Harkstede

 

De herdenking is van 19:00-21:30 uur bij de Monumentale Kerk te Harkstede.
Alle inwoners uit Harkstede en omstreken, die de behoefte hebben om overledenen, die belangrijk zijn, te gedenken, zijn welkom. De begraafplaats wordt verlicht met fakkels, vuurkorven en vele lichtjes. Hiervoor zijn veel glazen potten nodig, meer info is te vinden op de website van Dorpsbelangen Harkstede.

Je kunt een gedicht, een groet ophangen of bloemen en een kaarsje voor de overledenen aan te steken. Deze kunnen ook naar het graf van geliefde of bekende gebracht worden. Het materiaal hiervoor is ter plaatse aanwezig.
Tijdens de herdenking worden gedichten voorgedragen en zal het dameskoor uit Harkstede enige liederen ten gehore brengen. (Bij slecht weer zal dit in de kerk plaatsvinden)
Het is ook mogelijk om samen een kop koffie, thee of chocolademelk te drinken.

Allerzielen is van oorsprong een gedenkdag uit de Rooms-Katholieke traditie en wordt gevierd op 2 november, de dag na Allerheiligen. De laatste jaren heeft deze traditie ook buiten de katholieke kerk meer aandacht gekregen. In Harkstede wordt de herdenking sinds 2016 gehouden op de begraafplaats bij de Monumentale kerk te Harkstede.

De organisatie is in handen van Dorpsbelangen Harkstede, de Begrafenis- en Crematievereniging Scharmer-Harkstede, de Protestantse Gemeente Scharmer-Harkstede en de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt.