Nieuws

3024 Rotterdam
Telefoon: 
010 456 10 00

Voorbereiding voor Mobiel Museum in het Lloydkwartier van start

3024 Rotterdam Nederland Nederland
Bewoners van het Rotterdamse LLoydkwartier in Rotterdam willen meer aandacht geven aan het rijke scheepvaartverleden van hun huidige woonomgeving.

Initiatiefnemers zijn twee bewoners van het Lloydkwartier Jan de Haas en kunstenaar Han Goan Lim. Samen met de Stichting Koninklijke Rotterdamse Lloyd Erfgoed Centrum (KRL) en de Vereniging Bewoners en Bedrijven Lloydkwartier (VBBL) is een plan in ontwikkeling voor een mobiel Lloydmuseum in het Lloydkwartier. De eerste stappen zijn gezet door het maken van een ontwerp, een gepland gesprek met de Gemeente Rotterdam en een statiegeld-actie bij Albert Heijn Lloydkwartier. AH Manager Edward de Kooning stelt zijn statiegeldautomaat de komende vier weken beschikbaar voor het initiatief. Klanten kunnen hun statiegeld-bon doneren aan Stichting KRL. Stichting KRL is in 2005 opgericht om het roemrijke verleden van de grote Rotterdamse scheepvaart maatschappij Koninklijke Rotterdamsche Lloyd niet in de vergetelheid te laten zakken. Met de reusachtige passagiersschepen, zoals de roemrijke MS Willem Ruys, gingen passagiers van/naar Indonesië, Nieuw Zeeland en Australië tot in de zestiger jaren van/aan boord op de Lloydkade. Veel huidige bewoners weten weinig van dit verleden. Andere bewoners zijn er juist gaan wonen vanwege hun band met de Rotterdamsche Lloyd en Indonesië. Stichting KRL zal straks uit haar collectie, in de vorm van bruikleen, nieuwe collectie-items in het mobiele Lloydmuseum exposeren.

Nadere informatie: 
Peter Buisman | Bestuurslid van de Stichting Koninklijke Rotterdamsche Lloyd Erfgoed Centrum | 010-4561000 | buisman558@gmail.com 
of bewoner Han Goan Lim | goan@artpark.nl |