Organisatie

Dynamisch Delfshaven

Nederland Nederland

Sporten is leuk en bovenal gezond, maar sport stimuleert ook talent en brengt mensen met elkaar in contact. Dynamisch Delfshaven werkt met veel enthousiasme aan de verbetering van het sportklimaat van de deelgemeente Delfshaven. Om die reden ontwikkelt Dynamisch Delfshaven tal van activiteiten om inwoners kennis te laten maken met diverse takken van sport. Daarnaast legt de stichting verbindingen tussen bestaande projecten en initiatieven teneinde een vitale sport- en beweegcultuur te creëren.

Gezien het beperkte verenigingsaanbod (6 sportverenigingen) in Delfshaven is uitbreiding noodzakelijk. In samenwerking met diverse partners is in 2013 een start gemaakt dit stapsgewijs uit te breiden. De bedoeling is uiteindelijk 12 verenigingen te faciliteren binnen de deelgemeente Delfshaven. Deskundigheid, innovatie, verbinden en klantgerichtheid zijn belangrijke pijlers voor Dynamisch Delfshaven. Heeft u als inwoner(s) of organisatie(s) een idee en heeft u hulp nodig of zoekt u een partner, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Visie

Dynamisch Delfshaven stelt zich tot doel inwoners in Delfshaven te laten participeren binnen het bestaande en nieuwe sportaanbod. Door de behoefte van inwoners en communities te peilen wordt een vraaggericht aanbod gecreëerd. Door deze aanpak wil Dynamisch Delfshaven een belangrijke bijdrage leveren de sportparticipatie binnen Rotterdam in 2016 te laten groeien van 58% naar 72%.

Missie

Iedere inwoner van de deelgemeente Delfshaven kan in elke fase van zijn of haar leven, naar eigen voorkeur en op grond van zelf gekozen beweegredenen aan sport- en bewegingsactiviteiten van goede kwaliteit deelnemen, dan wel daarbij betrokken zijn.