Gebiedsgids.nl
Rotterdam

3025

Bospolder

3025 Nederland Nederland

Bospolder is een echte stadswijk, waar bewoners van diverse pluimage een nieuwe of gerenoveerde woning hebben gevonden.

\"Waterpret

De watertrap op het kilometerlange en 9 meter hoge Dakpark valt goed in de smaak bij kinderen!

De levendige Schiedamseweg begrenst de wijk in het noorden. Via de Hudsonstraat aan de zuidkant genieten jong en oud van het Dakpark.

Het Dakpark is een 'park op het dak' van een winkelboulevard en maar liefst een kilometer lang. Het park is de kroon op de vernieuwing van Bospolder, waar veel oude woningen zijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Een echte blikvanger is het wooncomplex Le Medi: een uniek ontwerp dat fraai symbool staat voor de integratie van bewoners en leefstijlen.

Historisch karakter
Bospolder is gebouwd tussen 1910 en 1930. Het was een gezellige arbeiderswijk die, tot wanhoop van bewoners, verpauperde in de jaren negentig. De wijk is grondig vernieuwd en nu een plek waar Rotterdammers met verschillende leefstijlen zij aan zij wonen. Bospolder heeft een andere uitstraling gekregen maar het historisch karakter behouden. Markante gevels en pandjes uit de jaren twintig zijn zoveel mogelijk in originele staat hersteld.

De bewoners
Bospolder is een echte woonwijk met heel veel kinderen. Van de circa 7.250 inwoners is zo’n 20%  jonger dan 15 jaar. De bewoners voelen zich Rotterdammer terwijl het multiculturele karakter niet ter discussie staat. De sfeer is er vriendelijk en ongedwongen. Je leert de wijk het best kennen als je door de straten wandelt, de winkels ingaat en een praatje maakt met mensen.

Voorzieningen
In Bospolder vind je naast alle gebruikelijke voorzieningen als scholen en supermarkten ook de vele winkels vol wereldse invloeden van de bekende Schiedamseweg. Bospolder heeft met het nabijgelegen Historisch Delfshaven een prachtig wandelgebied met romantische restaurantjes en gezellige cafés. En met metro, tram, bus of op de fiets zit je zo in het centrum van de stad.