Voorziening
Gebiedsgids.nl
Rotterdam
Mathenesserweg 47a
3027 HE Rotterdam
Telefoon: 
06-54982857
E-mail: 

College Delfshaven

Mathenesserweg 47a 3027 HE Rotterdam Nederland Nederland

Stichting College Hillesluis heeft tussen 2010 en 2013 een methodiek ontwikkeld, die jongeren in achterstandswijken helpt de afstand naar school en werk te verkleinen.  De methodiek is vernoemd naar de stichting en wordt kortweg CH-Methodiek genoemd. Deze methodiek wordt nu ook in Rotterdam-Delfshaven toegepast.

De CH-mehodiek
Een van de oorzaken van negatief groepsgedrag op straat (jongerenoverlast) is een gebrek aan eigen identiteit van de jongeren.  De kans op doorval naar criminaliteit is groot.

De integrale methodiek die afgelopen jaren ontwikkeld is, kent een kombinatie  van economische afhankelijkheid en hierarchie met de jongeren. Hierdoor wordt het grootste deel van de doelgroep in de wijk bereikt en wordt het potentieel van deze jongeren beter benut.

Met een programma van werk en trainingen wordt een steviger CV gebouwd. Naast werkervaring, het ontwikkelen van vaardigheden en het ontdekken van eigen talenten, worden de jongeren gecoached op hun gedrag, het grootste struikelblok bij het vinden of houden van een baan.

Doordat de jongeren zichtbaar werken in de wijk, ontstaan voor hun nieuwe netwerken, de veiligheid (objectief en subjectief) wordt verbeterd.

Er is een bewezen directe relatie tussen armoede en overlast/criminaliteit in een wijk.  Met de zakgeldvergoedingen aan deze jongeren wordt een directe bijdrage geleverd aan de armoedebestrijding in de wijk.

Zie onderstaand filmpje om een indruk te krijgen van problematiek en oplossing.