Voorziening
Gebiedsgids.nl
Rotterdam
's-Gravendijkwal 77-B
3021 EE Rotterdam
E-mail: 

Mooi Weer & Zo

's-Gravendijkwal 77-B 3021 EE Rotterdam Nederland Nederland
Mooi Weer & Zo is een Rotterdams toneelgezelschap. In het theatercafé spelen wij repertoire toneel zonder nonsens. De prijs is laag, de sfeer goed en bij elke voorstelling is er overheerlijk eten.

Mooi Weer & Zo is een initiatief van Philippe en Eva Lemaire & Délano van den Berg, allen net afgestudeerd aan een toneelschool. Samen met een groep jonge en ervaren collega’s maken en produceren ze theatrale producten.

Mooi Weer & Zo is één van die projecten. Een splinter nieuw theaterfestival in Rotterdam dat afgelopen januari en februari (2015) met veel enthousiasme is ontvangen in de stad. Elk weekend werd er een verrassende  voorstelling gespeeld en daarbij een heerlijke maaltijd geserveerd in ons pop-up theatercafé aan de Admiraal de Ruyterweg 38A. Behalve spelen,  scheppen de acteurs uw maaltijd op en draaien de kassa, de regisseur schenkt uw drankje in en zorgt dat het u als publiek nergens aan ontbreekt. Er is geen scheiding tussen de kunstenaars en het publiek, ook niet tussen het toneel en de zaal, tussen de tafeltjes werd de voorstelling gespeeld.

Vanaf dit seizoen, 15/16, is onze opleiding van start gegaan: ACTOP. Deze is gevestigd in Amsterdam en wordt artistiek geleid door Bart Kiene. Twee hele dagen per week hebben de studenten in blokken van zes weken les  van verschillende docenten die zelf actief in het werkveld opereren. We vinden het belangrijk dat we in contact met jonge acteurs een antwoord blijven vinden op de ontwikkelingen in de sector van vandaag de dag.

En voor één ieder die zich wil verdiepen in toneelspelen op welk niveau dan ook, organiseren wij enkele weken per jaar de theaterweek in Griekenland. In het land waar de door ons beoefende kunstvorm  is ontstaan krijg je les van de verschillende acteurs/regisseurs e.a. die je bij één of meerdere van onze voorstellingen hebt gezien. Daarbij is er natuurlijk genoeg tijd om te genieten van het heerlijke weer, de prachtige omgeving en niet te vergeten het overweldigende eten van onze chef de cuisine.