U bent hier

participatie



Discriminatie

Doel 
Het voorkomen, signaleren en bestrijden van discriminerende uitingen, gedragingen of regelgeving.

Aanpak 
Wie zich gediscrimineerd voelt, anders behandeld of buitengesloten, maar ook wie getuige is van vernielingen, bedreigingen en/of beledigingen op het werk, in de woonomgeving of in een andere openbare ruimte kan een melding doen bij het discriminatiemeldpunt. Dit meldpunt helpt en ondersteunt iedereen in de provincie Groningen stad en die slachtoffer is van discriminatie.

Gezamenlijke maaltijden

Doel 
Isolement voorkomen

Aanpak 
Om anderen te ontmoeten en samen gezellig en lekker te eten organiseren de Steunstees in Alteveer, Onstwedde, Mussel en Musselkanaal en buurtcentra in Stadskanaal regelmatig een gezamenlijke maaltijd, waarvoor u uitsluitend de kosten voor het eten en de drankjes betaalt.

Mantelzorg(be)woning

Doel 
Bieden van mogelijkheden aan mantelzorgers en verzorgden om (tijdelijk) in elkaars nabijheid te kunnen wonen, waardoor voor wie dat wenst intramurale zorg uitgesteld of voorkomen kan worden.

Mantelzorgkalender

Doel 
Ondersteunen van mantelzorgers.

Mantelzorgmaatje

Doel 
Het bieden van ondersteuning aan mantelzorgers. 

Vrijstelling sollicitatieplicht/tegenprestatie voor mantelzorgers

Doel 
Mantelzorgers (tijdelijk) ondersteunen bij het volhouden van hun zorgtaken

Aanpak 
Ontvangt u als mantelzorger een WW- , een bijstandsuitkering of loaw of loaz? Dan kunt u soms een vrijstelling krijgen van uw sollicitatieplicht of verplichte tegenprestatie. 

Palliatieve zorg

Doel 
Bieden van ondersteuning als de zorg voor uw naaste zwaar wordt

Vriendschappelijk huisbezoek

Bijna een kwart van alle Nederlanders voelt zich eenzaam. Soms speelt ziekte of ouderdom een rol. De dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die nu eenmaal niet zo makkelijk contact leggen. Dan bestaat de kans dat mensen eenzaam worden.

Vrijwilligerscollege

Vrijwilligerscollege is bedoeld voor vrijwilligers die graag iets willen leren om hun vrijwilligerswerk nóg beter te kunnen doen en mensen die beschikken over bepaalde kennis of vaardigheden en deze graag vrijwillig inzetten als trainer of coach.

Doel 
Vrijwilligers leren van elkaar.

Op-StapBus

Doel 
Isolement voorkomen.

Pagina's