U bent hier

gezondheid



Welstad | Meldpunt Ouderenmishandeling

Het meldpunt is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 0599 652 053. Zowel burgers als professionele hulpverleners kunnen er terecht. Samen met de melder zal gekeken worden welke hulp het beste geboden kan worden.

 

Espria Ledenvereniging

De ledenvereniging is er als u wel wat hulp kunt gebruiken. Omdat u op leeftijd bent bijvoorbeeld. Een zieke helpt. Ziek thuis ligt. Net een kindje hebt gekregen. Of als het leven gewoon even tegenzit. De ledenvereniging helpt u verder. Zodat u door kunt met uw leven. Zelfstandig, veilig en plezierig. En dat voor maar € 20,50 per kalenderjaar.

 

Espria Ledenvereniging. Ook bekend onder de merknamen Icare Ledenvereniging, Evean Ledenvereniging en Meander Ledenvereniging

Regelhulp bij aanvraag hulp & ondersteuning

De cliëntondersteuner behartigt de belangen van de cliënt. Het gaat bijvoorbeeld om hulp bij: een gesprek met de gemeente; een (voor)onderzoek voor Wmo-of Jeugdondersteuning; een aanvraag voor een maatwerkvoorziening; afspraken met zorgaanbieders als u een maatwerkvoorziening heeft. De ondersteuning is gratis. De gemeente betaalt de cliëntondersteuning, maar deze persoon is wel onafhankelijk van de gemeente.

Activering 18+ (zorg-school-werk)

De vooruitzichten op een (toekomstige) vaste baan voor jongeren vanaf 18 jaar zonder startkwalificatie (diploma van de havo, het vwo, het mbo niveau 2 of hoger) zijn niet gunstig. Meestal is er sprake van meer complexe omstandigheden waardoor deze jongeren zonder startkwalificatie zijn uitgevallen. Passende hulpverlening op het gebied van zorg, scholing en/of voorbereiding op werk in de vorm van een maatwerktraject heeft dan de meeste kans van slagen. 

Mentorprogramma (KANS 050)

Jongeren bepalen zelf of ze meedoen en bij welke zaken ze begeleiding willen. Vaak gaat het erom dat de jongere meer zelfvertrouwen en sociale vaardigheden ontwikkelt. De coaching door de mentoren werkt vooral preventief: het kan helpen voorkomen dat kwetsbare jongeren afglijden. Maar KANS 050 kan ook worden ingezet als nazorg - na een periode van hulpverlening of ondersteuning door een professional. Het begeleidingstraject duurt een half jaar tot een jaar. Voor de volledigheid: mentoren zijn geen hulpverleners.

Jongeren helpen jongeren

Voor de jongere is het OJC dé plek als hij of zij iets wil weten, of iets wil gaan ondernemen. Hoe eenvoudig of moeilijk de vraag ook is, in het OJC gaan de jongeren met elkaar op zoek naar de juiste personen, plekken en organisaties om een antwoord te vinden.

Toegankelijkheid 
Jongeren vinden het OJC in de Kwinne op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00-17.00 uur. Op donderdag ook van 18.00-21.00 uur. Meer informatie op www.welstad.nl

Slachtofferhulp Jeugd

Jongeren zitten vaak met vragen over de emoties die het misdrijf of verkeersongeluk bij hen oproept. Dat kan zijn omdat zij zelf slachtoffer zijn geworden, hiervan getuige zijn of iemand kennen die slachtoffer is geworden. Ook weten zij vaak nog niet goed welke hulp voor hen beschikbaar is en of het verstandig is om naar de politie te gaan. De website www.Ikzitindeshit.nl geeft antwoord op de eerste vragen en biedt kinderen en jongeren een weg naar het vinden van hulp.

Verslavingshulp Jeugd

VNN biedt een behandeling voor iedereen met verslavingsproblemen.

Toegankelijkheid 
Een jongere die hulp zoekt bij verslavingsproblemen kan zichzelf aanmelden. Maar een docent, begeleider of hulpverlener kan, in overleg met de jongere/de ouders, ook een vrijwillig contactmoment aanvragen. Deze contactmomenten worden bekostigd door de gemeente. Voor zwaardere en/of langdurige hulpverlening is een verwijzing van huisarts nodig voor bekostiging door de zorgverzekeraar.

Individuele begeleiding inactieve jongeren

De buurtwerker jeugd is in dit traject een soort maatje en begeleidt de jongere richting sport of activiteit van hun keuze.

Toegankelijkheid 
Scholen (ib-ers/coördinatoren) en andere professionals kunnen kinderen rechtstreeks aanmelden bij de buurtwerker-jeugd- sport of cultuur (Welstad, www.welstad.nl).

 

Pagina's