U bent hier

Geestelijke Gezondheidszorg



MFC | Yulius

MFC is een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs en behandeling. Voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking en (mogelijk) psychische problemen. Wij zorgen voor goed onderwijs, gecombineerd met speciale aandacht en zorg waar dat nodig is. Leerlingen van het MFC ondervinden daardoor minder last van hun problemen en komen beter tot hun recht.

Yulius

Yulius helpt kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen. Thuis, bij de huisarts, op een polikliniek, in een kliniek of beschermde woonomgeving. Voor leerlingen met psychische of gedragsstoornissen biedt Yulius speciaal onderwijs.

Yulius is een expertiseorganisatie in de regio Zuidwest-Nederland die zich richt op het bieden van zorg in iedere levensfase van cliënten met complexe psychische problematiek en leerlingen met psychische problemen (cluster 4-onderwijs). Yulius heeft eigen onderwijslocaties, klinieken, werkplaatsen en begeleid wonen-huizen.

DemenTalent Rotterdam (Prins Alexander)

DemenTalent is in Rotterdam-Prins Alexander in 2019 gestart. Meer informatie op de website van Buurtwerk. 

Contactpersonen
Wilt u zich inzetten op een manier die past bij uw mogelijkheden? Wij helpen u graag. Neem gerust contact met ons op, dan maken we een afspraak.

BAVO heet nu Antes

De websites van Bavo Europoort en Antes gaan op in één nieuwe website: anteszorg.nl. Daarop zijn het complete zorgaanbod en alle contactgegevens te vinden. Er is ook een nieuw telefoonnummer: 088-3585050. 

Centrum voor Levensvragen Gooi en Vechtstreek

Werkgebied
Gooi en Vechtstreek: de gemeenten Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren (in het Gooi), en de gemeenten Weesp en Wijdemeren (in de Vechtstreek).

Hulpverlening jeugdigen dichterbij met POH

We zien dat veel jongeren met psychische problemen naar de huisarts gaan en niet naar het gebiedsteam. De huisarts verwijst de jeugdige door naar een psychologenpraktijk (en de rekening komt bij de gemeente) terwijl de problematiek vaak relatief licht is. Dit heeft een aantal ongewenste effecten tot gevolg, zoals wachtlijsten bij GGZ-aanbieders, jeugdigen krijgen een GGZ stempel, langdurige behandeltrajecten, reisafstand voor ouders op het platteland en onnodige medicaties.

Psychische gezondheid bespreekbaar maken onder jongeren

Eén op de vijf jongeren krijgt te maken met psychische klachten, maar vindt het lastig om hierover te praten of hulp te zoeken. Hoe pak je psychische problematiek onder jongeren preventief aan? Binnen het onderwijsprogramma MIND Young Academy delen jonge ervaringsdeskundigen hun ervaringen in de klas. Deze zogeheten peer educators hebben zelf of in hun directe omgeving te maken gehad met psychische klachten. Samen met de docenten en zorgprofessionals in de school breken de peer educators het gesprek open over taboes en maken, indien nodig, de weg vrij naar verdere hulp.

Cosis | Kinderdagcentrum Dol-Fijn

Dol-Fijn heeft een bewegingsruimte en een zwembad. Er zijn mogelijkheden voor verlengde opvang in de middag en zaterdagopvang en er zijn mogelijkheden voor behandeling zoals fysiotherapie, logopedie, muziektherapie.

 

Cosis | Dagbesteding Spoorstraat

Voor cliënten met een verstandelijke beperking (licht tot ernstig) en bijkomende problematiek als gevolg van psychiatrische of lichamelijke aandoeningen. De dagbesteding biedt een duidelijke structuur en een variatie aan activiteiten. 

Pagina's