Nieuws
Gebiedsgids.nl
99779

Voorzieningen

Maastunnel renovatie 2017 - 2019

Nederland Nederland

Dit jaar start de grootschalige renovatie en restauratie van de Maastunnel. Deze is noodzakelijk om aantasting van beton te herstellen en de Maastunnel in 2019 te laten voldoen aan de nieuwste eisen op gebied van veiligheid. De werkzaamheden in de autotunnel worden buis-voor-buis aangepakt tussen 3 juli 2017 en september 2019. De rijrichting is uitsluitend richting Noord. Autoverkeer richting Zuid moet een andere route nemen of gebruik maken van een alternatief vervoersmiddel. In 2019 worden de voetgangers- en fietserstunnel aangepakt. Het gehele project is naar verwachting zomer 2020 gereed. https://maastunnel.nl/nieuws/afsluitkalender-maastunnel-nu-online

Meer informatie: renovatiemaastunnel@rotterdam.nl.

Verkeersonderneming

De gemeente Rotterdam heeft De Verkeersonderneming gevraagd te ondersteunen op het gebied van mobiliteitsmanagement. Dit betekent dat De Verkeersonderneming de komende jaren aan de slag gaat om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen niet kiezen voor een sluiproute, maar juist voor een alternatief. Een alternatief qua vervoermiddel zoals bijvoorbeeld de fiets of het OV of een alternatief tijdstip, dus het reizen buiten de spits.

Daarnaast onderzoekt De Verkeersonderneming de mogelijkheden om alternatieven (extra) te stimuleren, zoals bijvoorbeeld vervoer over water en ophaalpunten fietsen/e-bikes. En worden de verschillende mogelijkheden voor een spitsmijdenproject onderzocht. De fietstunnel blijft tijdens de werkzaamheden open!

In Rotterdam Zuid en Delfshaven gaan we, samen met gemeente Rotterdam, het gesprek aan met bewoners en bedrijven om gezamenlijk te zoeken naar zoveel mogelijk maatwerkoplossingen.

http://www.verkeersonderneming.nl/gebieden/maastunnel/

 

Voorziening

Voorziening
 
 
De Maastunnel is de oudste afgezonken tunnel van Nederland. Hij verbindt in Rotterdam de oevers van de Nieuwe Maas met...
Nieuws
 
 
In de zomer van 2017 starten de werkzaamheden voor de grootschalige renovatie van de Maastunnel. Tijdens de...