Project

Gehandicapten parkeerkaart

Raadhuisplein 1 9501 SZ Nederland Nederland
Wie een handicap heeft, kan met de gehandicaptenparkeerkaart de auto of gehandicaptenvoertuig vlakbij de bestemming parkeren. De parkeerkaart kan rechtstreeks bij de gemeente worden aangevraagd.

Doel 
Door het verstrekken van een parkeerkaart wordt de bereikbaarheid van voorzieningen voor de doelgroep verbeterd.

Aanpak 
Wie een handicap heeft, kan met de Europese Gehandicaptenparkeerkaart de auto of gehandicaptenvoertuig vlakbij de bestemming parkeren. Er bestaan parkeerkaarten voor de bestuurder, voor een passagier, voor passagier én bestuurder of voor een instelling. De gehandicaptenparkeerkaart is bedoeld voor mensen die zich, als gevolg van een handicap, niet meer dan 100 meter te voet kunnen voortbewegen. Wie u een gehandicaptenparkeerkaart aanvraagt, moet eerst medisch gekeurd worden. De kosten voor de medische keuring moet de aanvrager zelf betalen, maar deze worden terugbetaald wanneer de gehandicaptenparkeerkaart wordt toegewezen. Waar nodig kan door de aanvrager een beroep worden gedaan op onafhankelijke cliëntondersteuning (V005).

Uitvoerende organisatie 
Voor het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart komt u langs op het gemeentehuis. Voor al uw algemene vragen is de gemeente telefonisch bereikbaar op werkdagen. Heeft u een inhoudelijke vraag, dan zijn onze specialisten bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt contact met ons opnemen via 0599 631 631. U kunt ons ook mailen via gemeente@stadskanaal.nl. Meer informatie over de gehandicaptenparkeerkaart is te vinden via https://www.stadskanaal.nl/inwoners/zorg-en-ondersteuning/gehandicaptenparkeerkaart.html.

Organisatie

Organisatie
 
 
De gemeente Stadskanaal is in 1969 ontstaan uit de gemeente Onstwedde en een deel van de gemeente Wildervank. In de...
Stadskanaal