Activiteit
Gebiedsgids.nl
Stadskanaal
08
Oktober
van 10.00 - 18.00 uur
Raadhuisplein 1
9501 SZ Stadskanaal

Gezonde huiskamer op wielen | 8 oktober 2019

Raadhuisplein 1 9501 SZ Stadskanaal Nederland Nederland
Op dinsdag 8 oktober 2019 staat de "Gezonde huiskamer op wielen" tegenover het Gemeentehuis in Stadskanaal. Kom langs voor een gratis leefstijlcheck.

Gezonde huiskamer op wielen

Wil je weten hoe fit je bent? Kom dan naar de meest gezellige huiskamer van Noord-Nederland. Doe een gratis leefstijlcheck en krijg een snack!

Gratis leefstijlcheck
Vorig jaar stond de gezondste huiskamer van Nederland tijdens de Healthy Ageing Week in oktober op de Grote Markt, in Groningen. Ruim 350 inwoners deden een leefstijlcheck. Dit najaar gaat de Gezonde Huiskamer de weg op, per bus.
Vanwege het succes van de Gezonde Huiskamer krijgt HeaLIQs4Cities een vervolg. HeaLIQs is een project vanuit de organisatie EIT Health dat zowel in Groningen als in Coimbra (Portugal) plaatsvindt.

HeaLIQs4Cities
HeaLIQs4Cities brengt gezondheidseducatie naar de inwoners van Noord-Nederland door de interactie tussen hen en de academische wereld, het MKB in de gezondheidszorg en de overheid te stimuleren.
De ‘Gezonde Huiskamer’, is dé plek voor een (gratis) leefstijlcheck, gesprekken over een (gezonde) levensstijl en voor inspiratie om je gezondheid in kleine stappen te verbeteren. Doordat de Gezonde Huiskamer verrijdbaar is, worden inwoners van plattelandsgebieden en buitenwijken van steden makkelijker bereikt.

De Healthy Ageing Week is van 4 t/m 13 oktober 2019. 
Tijdens deze week vinden er door de hele provincie Groningen diverse activiteiten plaats.