Activiteit
13
Maart
13.00
16.00

Schouders onder de wijkaanpak

Nederland Nederland
Voor wie graag wil werken aan een nieuwe agenda voor de wijk.

Het gaat niet overal goed met onze wijken. Stoppen met investeren in leefbaarheid, sociale samenhang en sociaal-economische perspectieven heeft natuurlijk consequenties. Die consequenties worden nu ook tastbaar en voeden het publieke debat. 
 

Een aantal recente krantenkoppen: ' Sociale segregatie neemt toe in wijken in Nederland', ' arm en rijk mengen lost segregatie in Nederland juist niet op' ' In Kanaleneiland wonen niet alleen arme, miezerige, zielige mensen'. In dat publieke debat worden ook allerlei analyses gepresenteerd. LSA is natuurlijk blij met deze aandacht en ideeën om wijken weerbaarder te maken. Kortom: het is tijd voor een goed gesprek om al deze perspectieven en ideeën bij elkaar te brengen.
 

Een goed gesprek

Dit gesprek organiseren we graag. We starten met een aantal pitches waarin verschillende mensen, de voor hen, essentiële principes om wijken weerbaarder te maken toelichten. Wat ons betreft hoeven er nu geen kant en klare oplossingen te zijn. We grijpen juist dit moment aan om de ideeën die er zijn beter te begrijpen. Daarom gaan we na de pitches de diepte in. We hopen met dit gesprek een gezonde basis te leggen om samen aan weerbare wijken te werken.

Meld je aan

Praktische informatie

Voor wie: Iedereen die graag wil werken aan een nieuwe agenda voor de wijk. 
Waar: Het Wilde Westen, Everard Meijsterlaan 1B, 3533 CK Utrecht
Datum: vrijdag 13 maart
Tijd: 13.00 - 16.00