Voorziening
Gebiedsgids.nl
Rotterdam
Hudsonstraat/Vierhavenstraat 79
3029 BB Rotterdam

Dakpark Rotterdam

Hudsonstraat/Vierhavenstraat 79 3029 BB Rotterdam Nederland Nederland
Het Dakpark Rotterdam biedt een rustige groene buitenruimte met horeca, speelvoorzieningen en een wijds uitzicht over stad en haven.

1+1=1
In 2000 kwam het railemplacement bij het Marconiplein vrij. Bewoners en (haven)bedrijven wilden allebei iets anders: een winkelboulevard en veel bedrijvigheid in contrast met een rustig, natuurlijk park. Hoe dit op te lossen? “Gewoon” door beide functies op elkaar te stapelen. De Gemeente Rotterdam en Dura Vermeer Vastgoed / MAB Development gingen de uitdaging aan en ontwikkelden het Dakpak Rotterdam. Lokaal is het een droom die werkelijkheid aan het worden is, maar nationaal en internationaal gezien is het Dakpark Rotterdam, vanwege de ingewikkelde techniek, een bijzondere bezienswaardigheid.

Waar
Dakpark Rotterdam is centraal gelegen tussen het Marconiplein en het Hudsonplein in Delfshaven. De omliggende wijken zijn Schiemond, Bospolder en Tussendijken. Vanuit de metrostations Marconiplein en Delfshaven ligt het op ongeveer vijf minuten loopafstand. De winkels en de parkeergarage zijn bereikbaar via de Vierhavensstraat. Het park wordt toegankelijk via diverse trappen, maar door de hellingbanen en de lift is het park ook rolstoeltoegankelijk. De lift bevindt zich nabij entree van de Albert Heijn en komt uit in de kas.

Het Dakpark is open tussen zonsopgang en zonsondergang