U bent hier

Nissewaard



Dierenopvangcentrum Spijkenisse

Dierenopvangcentrum Spijkenisse heeft 54 hondenverblijven en 16 kattenverblijven. Als het kan, plaatsen we meerdere dieren in een ruimte, zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden. In de vooropvang passen daarnaast 24 katten.

Het werkgebied bestaat uit: Barendrecht, Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam-Zuid, Rotterdam Noordereiland, Westvoorne (Voorne-Putten)

Thuiswerken kost € 2 per dag

Tot deze conclusie komt het Nibud na het op een rij zetten van diverse kosten. € 2 per werkdag lijkt een klein bedrag, maar voor iemand die fulltime werkt is dat op jaarbasis ruim € 440. Lees het artiel op de website van Nibud. 

Voorlichtingsmiddelen coronavirus en hitte

Deze posters bieden informatie over hoe mensen zichzelf en anderen kunnen beschermen én doen een beroep op mensen om ook te zorgen voor de meer kwetsbare mensen. 

Online thuiscursus EHBO | Rode Kruis

Het Rode Kruis stelt speciaal voor alle thuisblijvers in Nederland een gratis online thuiscursus EHBO beschikbaar. Hiermee leer je vanuit huis, via je laptop of tablet hoe je eerste hulp verleent bij veelvoorkomende situaties.

Waterproefjes en quiz | Evides Waterbedrijf

Op de website van Evides Waterbedrijf vind je waterspelletjes, je kunt een drinkwaterquiz doen en kleurplaten downloaden. 

NOW | Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid

De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW komt in plaats van de bestaande werktijdverkorting, die hiermee per direct komt te vervallen.

Oplichters in deze Corona-tijd

Valse collectes. 

Valse e-mails voor mensen die thuis werken en die van je bedrijf lijken te komen; eerst checken, niet direct op links klikken. 

Betaalverzoeken voor aankopen die je niet gedaan hebt; eerst checken, nooit op de link klikken. 

Brieven van banken dat je je pinpas moet inleveren om een nieuwe te krijgen; nooit op de link klikken. 

Betaalverzoeken van een bekende. Bel eerst op een vraag of het klopt. 

Informatie voor doven en slechthorenden in gebarentaal

De Rijksoverheid biedt een deel van haar informatie over het coronavirus aan in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Heeft u nog vragen? Kijk op Rijksoverheid.nl/coronavirus. Of bel via de Tolkcontact-app naar 0800-1351.

Instructies voor laaggeletterden

Deze kun je gebruiken om laaggeletterden uitleg te geven over de maatregelen in verband met het Coronavirus

Ga naar https://www.pharos.nl/coronavirus/

Pagina's