U bent hier

lichamelijke



Welstad | Meldpunt Ouderenmishandeling

Het meldpunt is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 0599 652 053. Zowel burgers als professionele hulpverleners kunnen er terecht. Samen met de melder zal gekeken worden welke hulp het beste geboden kan worden.

 

Espria Ledenvereniging

De ledenvereniging is er als u wel wat hulp kunt gebruiken. Omdat u op leeftijd bent bijvoorbeeld. Een zieke helpt. Ziek thuis ligt. Net een kindje hebt gekregen. Of als het leven gewoon even tegenzit. De ledenvereniging helpt u verder. Zodat u door kunt met uw leven. Zelfstandig, veilig en plezierig. En dat voor maar € 20,50 per kalenderjaar.

 

Espria Ledenvereniging. Ook bekend onder de merknamen Icare Ledenvereniging, Evean Ledenvereniging en Meander Ledenvereniging

Gezinscoach | Ambulante hulpverlening

Als laatste voorportaal bij de (jeugd)hulpverlening kan in een gezin met problematiek op meerdere leefgebieden (verslaving, licht verstandelijk gehandicapt, opvoeding) onder regie van de regisseur van het gemeentelijke Centrum voor Jeugd Gezin en Veiligheid (CJGV) ambulante hulpverlening worden ingezet in de vorm van: casemanagement gezin, intensieve en specialistische gezinscoaching (tot 6 maanden) en/of (voorwaardelijke) hulp bij vechtscheidingen.

Kind van gescheiden ouders

Het programma bestaat uit drie bijeenkomsten waarin aan de hand van verschillende thema’s op een speelse en creatieve manier wordt stilgestaan bij de scheiding. Voor ouders is er een informatiebijeenkomst en een evaluatiebijeenkomst.

Toegankelijkheid 
Kinderen en ouders kunnen zichzelf aanmelden, maar ook een professional kan dit in overleg met betrokkenen doen. De training wordt verzorgd door Welstad (www.welstad.nl).

 

Weerbaarheidstrainingen

Het doel is leerlingen te wapenen tegen pestgedrag, groepsdruk, machtsmisbruik, grensoverschrijdend gedrag en mishandeling. Uitgangspunt is dat met een juiste houding en (non) verbale communicatie situaties kunnen worden voorkomen waarin geweld wordt gebruikt. Veiligheid en welzijn zijn sleutelwoorden bij de cursussen. Bijna alle kinderen van groep 7 van het basisonderwijs volgen de algemene training ‘Sterke kinderen’. Daarnaast zijn er aparte cursussen voor diverse leeftijds-en doelgroepen:

Heft in Eigen Hand, jonge moeders

Meiden en jonge vrouwen die voor hun 20e al moeder worden, hebben vaak vragen en soms problemen. Het gaat daarbij onder meer om verzorging, opvoeding, rechten en plichten van ouderschap, combinatie met opleiding en werk, kinderopvang, huisvesting, etc.

Toegankelijkheid 
De training wordt in opdracht van de gemeente 1x per jaar verzorgd door Welstad. Een jonge moeder die ondersteuning zoekt kan zichzelf aanmelden (Welstad, www.welstad.nl). Maar ook een ouder of een professional kan dit in overleg met betrokkenen doen.

 

Consultatiebureau voor ouderen | Stadskanaal

Doel 
Tijdige signalering va eventuele gezondheidsrisico’s en advisering over het behouden of verbeteren van de gezondheid.

Discriminatie

Doel 
Het voorkomen, signaleren en bestrijden van discriminerende uitingen, gedragingen of regelgeving.

Aanpak 
Wie zich gediscrimineerd voelt, anders behandeld of buitengesloten, maar ook wie getuige is van vernielingen, bedreigingen en/of beledigingen op het werk, in de woonomgeving of in een andere openbare ruimte kan een melding doen bij het discriminatiemeldpunt. Dit meldpunt helpt en ondersteunt iedereen in de provincie Groningen stad en die slachtoffer is van discriminatie.

Juridisch inloopspreekuur

Doel 
Inwoners tijdig van informatie en advies voorzien bij (dreigende) geschillen.

Aanpak 
Wie een juridische vraag heeft (bijvoorbeeld: er dreigt ontslag, er zijn problemen als ZZP’er, er is een geschil met de buren of zijn er verborgen gebreken in je huis?) moet daar niet mee blijven rondlopen. Iedereen kan gebruik maken van het gratis juridisch inloopspreekuur in Bibliotheek Stadskanaal.

Ledenvereniging | voor advies, hulpmiddelen en diensten

Doel 
De ledenvereniging biedt haar leden service die het leven ondersteunt en veraangenaamt, zodat u en uw naasten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Pagina's