U bent hier

wonen



WoonWijzerWinkel Rotterdam

In onze showroom in Rotterdam kunt u zien én ervaren welke oplossingen er zijn op het gebied van duurzaam wonen. Onze experts geven onafhankelijk en persoonlijk advies en helpen u met het aanvragen van vrijblijvende offertes. U kunt ook online offertes aanvragen.

Begeleid wonen voor jongeren

We bieden onderdak, begeleiding in de breedste zin van het woord met als doel mogelijke doorgeleiding naar zelfstandig wonen. Juist door het ontbreken van een indicatie is het voor deze jongeren lastig om de zorg (in deze fase) op een andere manier te realiseren is. Doel is om verder afglijden naar o.a. dak- en thuisloosheid te voorkomen.

De jongere/ouders en of de school/professional (na overleg met de leerling en de ouders), kan contact opnemen met het Centrum voor Jeugd, Gezin en Veiligheid van de gemeente (CJGV | 0599 631 631).

Financieel opvoeden, tips voor ouders

Ongeveer 13% van de tieners denkt dat geld onbeperkt uit de geldautomaat komt. Vroeger hadden kinderen een spaarpot. Elk muntstuk dat je kreeg verdween dan meestal in het spaarvarken. Tegenwoordig zijn er veel meer verleidingen, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Internet, social media, tv en etalages. Overal is reclame en zijn er prikkels voor nieuwe, mooiere en betere spullen. Het kan lastig zijn daarmee om te gaan. Want wanneer spaart uw kind voor die nieuwe telefoon of een paar schoenen? En wanneer trekt u de portemonnee? 

Verjaardagsbox

De Stichting Jarige Job wil er voor zorgen dat elk kind zich op en top jarig kan voelen. Daarom stelt de stichting voor deze kinderen verjaardagsboxen samen. Hierin zit alles voor een complete verjaardag: van slingers tot taart en van cadeau tot traktatie voor de klas.

Steunpunt vroeghulp bij scheiding

Een scheiding is voor de ouders, gehuwd of samenwonend, en voor hun kinderen een emotioneel en ingewikkeld proces. Om het belang van kinderen te waarborgen en waar mogelijk te voorkomen dat een scheiding een juridisch gevecht wordt is er in de gemeente Stadskanaal een “Steunpunt vroeghulp bij scheiding”. Via het steunpunt kunnen ouders gratis hulp ontvangen als zij van plan zijn te gaan scheiden. Er wordt besproken hoe de voorgenomen scheiding verstandig te regelen. Er is hulp bij vragen als: Hoe vertellen we het de kinderen? Wat is het effect op de kinderen?

Jeugdsportfonds

Sport is goed voor de ontwikkeling van een kind, zowel lichamelijk als geestelijk. Door te sporten is het kind bezig met zijn lichamelijke conditie. Daarnaast leren ze omgaan en samenwerken met andere teamgenoten. Helaas is sporten niet voor iedere jeugdige weggelegd, omdat de ouders niet of onvoldoende financiële middelen hebben. Het Jeugdsportfonds vindt dat alle kinderen moeten kunnen sporten en creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging.

Tegemoetkoming kosten opleiding

Hebt u een laag inkomen en kunt u de (reis)kosten voor de opleiding voor uw kind niet betalen? Dan kan het Studiefonds misschien helpen door een bijdrage in de reiskosten voor scholieren die jonger zijn dan 18 jaar en die een opleiding volgen in het voortgezet onderwijs en/of het MBO (BOL). 

Bekostiging kinderopvang

Kinderopvang bij Sociaal-medische indicatie:

Gezinscoach | Ambulante hulpverlening

Als laatste voorportaal bij de (jeugd)hulpverlening kan in een gezin met problematiek op meerdere leefgebieden (verslaving, licht verstandelijk gehandicapt, opvoeding) onder regie van de regisseur van het gemeentelijke Centrum voor Jeugd Gezin en Veiligheid (CJGV) ambulante hulpverlening worden ingezet in de vorm van: casemanagement gezin, intensieve en specialistische gezinscoaching (tot 6 maanden) en/of (voorwaardelijke) hulp bij vechtscheidingen.

Pagina's