U bent hier

Jeugd en JongerenNationale Voorleesdagen 2021 | 20 januari t/m 30 januari 2021

De voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen ½ en 6 jaar. Het ‘kernkind’ is het kind van 3 jaar oud, dat een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt.

Dag tegen Eenzaamheid bij Jongeren | 7 oktober 2020

Woensdag 7 oktober staat volledig in het teken van eenzaamheid bij jongeren. Om hier aandacht aan te besteden heeft GENERO samen met Albeda College en wmo radar een actie opgezet. Samen gaan ze de straat op, in het centrum van Rotterdam, om zelfgebakken cakes uit te delen en in gesprek te gaan met jongeren. Want een glimlach brengen is een piece of cake!

Kinder Speelcafé | elke woensdag | Zuidrijk

KINDER SPEELCAFÉ 
Ben jij tussen de 4 en de 10 jaar? Heb je zin in een gezellige woensdagmiddag? Dan ben je welkom bij ons Kinderspeelcafé. We beginnen met wat eten/drinken en een leuk buitenspel. Daarna kun je kiezen wat jij leuk vindt om te doen. Ga jij stoere kastelen bouwen? Maak je een mooie knutsel voor thuis? Of doe jij graag tafelvoetbal? Dan ben je bij het kinderspeelcafé op de goede plek. 

Inloop elke dinsdag, donderdag en vrijdag | ZuidRijk

VRIJE INLOOP  
Mensen ontmoeten? Afleiding? Zin in een gezellig praatje of het spelen van een spelletje? U bent van harte welkom op de inloop van ZuidRijk. Onder het genot van een kopje koffie of thee hopen wij u te ontmoeten. Naast de aanwezige vrijwilligers van ZuidRijk zult u ook uw wijkbewoners ontmoeten. Met elkaar hopen wij op gezellige en fijne momenten. We kijken uit naar uw komst.

Wanneer: elke dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 en 14.00.

Warme maaltijd | elke vrijdag | Zuidrijk

Warme maaltijd  
Wilt u anderen uit uw wijk ontmoeten of gewoon eens gezellig dineren? Kom dan eens langs om bij ons een warme maaltijd te nuttigen. U wordt ontvangen door een gastvrouw/heer en na een korte opening, wordt het hoofdgerecht geserveerd. Daarna nog een desert en als u nog tijd heeft en het gezellig vindt, blijft u dan gerust nog zitten voor een kopje koffie of thee. Voor de maaltijd vragen wij een bijdrage van € 3,50 en voor kinderen € 1,00. 

Ontdekhoek Rotterdam

Ontdekken hoe je met zware keien snelstromend water kan tegenhouden, van een aardappel chips kan maken, foto’s in een donkere kamer kan ontwikkelen, snelle zeilbootjes kan maken, heerlijk ruikende zeepjes…
Je mag zelf weten waar je mee begint. Je kunt kiezen uit meer dan 30 proefjes. Heel leuk voor een verjaardagsfeestje of gewoon een dagje uit. Je komt tijd tekort om alles te kunnen maken en doen. En, wat je maakt mag je ook mee naar huis nemen! (helaas niet alles…..wel veel!)

 

Pagina's