Voorziening
Gebiedsgids.nl
Schiedam
Zijlstraat 66
3111 PS Schiedam
Gemeente Schiedam
Zuid-Holland

Telefoon: 
010-4268490
Gebiedsgids Schiedam

ASVZ Zijlstraat

Zijlstraat 66 3111 PS Schiedam Nederland

Woonvoorziening Zijlstraat is een kleinschalige woonvorm voor mensen met een lichte to matige verstandelijke beperking.  Woonvoorziening Zijlstraat ligt op een steenworp afstand van het gezellige centrum van Schiedam. Op vijf minuten loopafstand bevindt zich de Hoogstraat, een grote winkelstraat met leuke winkels en een overdekte winkelpassage. Tevens zijn er diverse leuke restaurants en cafés in de buurt. De Zijlstraat is prima te bereiken met het openbaar vervoer.

De Woonvoorziening Zijlstraat is een moderne stadswoning, die zeven jaar geleden gebouwd is. Alle cliënten hebben een eigen kamer met keukenblok. Per twee cliënten is er een douche en toilet. De woning beschikt over twee woonkamers, waar cliënten samen kunnen eten en elkaar kunnen ontmoeten. Voor cliënten die moeilijk ter been zijn, is er een lift in de woning. Deze is echter niet geschikt voor een rolstoel.

De cliënten, met een lichte tot matige verstandelijke beperking, zijn verdeeld over twee kleine groepen. De ene groep bestaat uit zes dynamische jonge mensen die zich richten op het ontwikkelen en leren van vaardigheden. In de andere groep wonen zes ouder wordende cliënten. De nadruk ligt hier op huiselijkheid en het bieden van een veilige en prettige woonomgeving.

Naast woonvoorziening Zijlstraat bevindt zich woonvoorziening Vellevest, een eengezinswoning waar drie cliënten wonen die ondersteuning en begeleiding krijgen.

Bron: https://rogplus.socialekaartnederland.nl/organisaties/asvz-woonvoorziening-zijlstraatvellevest-schiedam?wat=asvz+zijlstraat&waar=