Organisatie
Marsdiepstraat 621-A
1784 AM Den Helder
Telefoon: 
0223 747 041
E-mail: 

Stichting Inloophuis Den Helder

Marsdiepstraat 621-A 1784 AM Den Helder Nederland Nederland
In het Inloophuis bieden we mensen met een ernstig levensbedreigende ziekte, hun familie, hun kinderen en hun eventuele nabestaanden, ondersteuning in soms moeilijke periodes in het leven.

Het woord inloophuis zegt al genoeg. Een laagdrempelig centrum met een open deur in huiselijke sfeer. Je kunt onaangekondigd binnenlopen, even een kopje koffie of thee drinken en dan je verhaal delen met lotgenoten en vrijwilligers.
Het Inloophuis wil een laagdrempelige ontmoetingsplaats creëren waar mensen, die met kanker of een andere levensbedreigende ziekte in aanraking zijn gekomen, in een huiselijke sfeer de ruimte geboden wordt voor een praatje, steun, warmte en rust. Met lotgenoten en vrijwilligers kan men praten over de vele vragen, ervaringen, angsten en emoties die kanker met zich meebrengt. In het Inloophuis is iedereen welkom die met kanker of een andere levensbedreigende ziekte in aanraking is gekomen. Dit kan zijn als patiënt, ex-patiënt, partner, familie of anderszins betrokkenen. Het Inloophuis richt zich op mensen uit het verzorgingsgebied van het Gemini Ziekenhuis, de kop van Noord Holland.

Natuurlijk is kanker niet de enige levensbedreigende ziekte. Ook patiënten en naasten met ziekten als onder andere Multiple Sclerose, Amyotrofe Laterale Sclerose of ernstige hart- en hersenaandoeningen vallen onder de doelgroep van het inloophuis.