U bent hier

begeleiding



Cosis | Inloopvoorziening De Regenboog

Inloop de Regenboog

Als de wereld om je heen – om wat voor reden ook – te complex lijkt en je hebt behoefte aan een kop koffie met gelijkgestemden, een warme maaltijd, een mooi gesprek met één van de begeleiders of professionele ervaringsdeskundige? Kom vrijblijvend langs, ervaar de ruimte om te zijn wie je bent en werk samen met ons team aan je herstel van het gewone leven. We zien je graag.

 

Dagbesteding de Regenboog

Boerderij Hooghei

Bij de begeleiding gaan wij uit van de mogelijkheden van de mens, niet van de beperking. Cliënten kunnen zo hun zelfvertrouwen vergroten en vaardigheden verbeteren of ontwikkelen. Gevoel van eigenwaarde en eigen verantwoordelijkheid staan daarbij centraal.

 

 

Inter-Psy Begeleidt

INTER-PSY Begeleidt is er voor iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft. INTER-PSY Begeleidt biedt begeleiding en geen behandeling. Voor behandeling moet de cliënt doorverwezen worden naar basis GGZ of gespecialiseerde GGZ.

INTER-PSY is een GGZ instelling voor Basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ: 
 

Stichting Familiehulp

Familiehulp Stadskanaal 
Voor hulp in en om het huis | Bel met 085 - 040 8585 voor een team in uw omgeving. 

Huiswerkbegeleiding

Toegankelijkheid 
Jongeren kunnen hiervoor terecht in OJC de Kwinne op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.welstad.nl

 

Jeugdcultuurfonds

Het Jeugdcultuurfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die graag willen dansen, muziek maken, toneel willen spelen, maar waar thuis geen geld is voor lessen of instrumenten. Jeugdcultuurfonds stimuleert daarmee de persoonlijke ontwikkeling van kinderen, en draagt op die manier bij aan een creatieve en innovatieve samenleving. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen. Meer informatie op www.jeugdcultuurfonds.nl

Uitleen ontwikkelingsmateriaal

Als onderdeel van de ontdekochtenden voor dreumesen kunnen ouders en kinderen op de peuterspeelzaal in de buurt kennis maken verschillende spel- en ontwikkelingsmaterialen. Ouders krijgen tijdens deze ochtenden nieuwe sociale contacten, kunnen ervaringen uitwisselen en doen ideeën op over hoe ze met hun kind kunnen spelen. Ze leren wat verantwoord speelgoed is, krijgen inzicht in het gedrag van hun kind en kunnen creatief bezig zijn. De peuterspeelzalen stellen ouders aansluitend in de gelegenheid om ontwikkelingsmaterialen te lenen.

Ondersteuning jonge mantelzorgers

Kenmerkend voor deze doelgroep is dat deze jongeren (mee)zorgen voor een naaste en/of zich zorgen maken over een naaste en/of zelf (soms) aandacht en/of zorg tekort komen. Als jongeren langere tijd mantelzorg verlenen, kan dat verschillende negatieve gevolgen hebben: 
- opgroei- en opvoedproblemen door te veel verantwoordelijkheid en te weinig tijd voor de eigen ontwikkeling; 
- lichamelijke en emotionele klachten zoals stress en vermoeidheid; belemmering in hun opleiding en/of sociale contacten; 

Studentenkoppel voor vluchtelingen

Ze biedt financiële hulp en begeleiding bij de (voorbereiding op de) studie en ondersteunt hen bij het vinden van werk dat aansluit bij hun competenties. Om de begeleiding van hoogopgeleide vluchtelingen te intensiveren is het UAF in 2016 het project Refugees@campus gestart. Dit is een mentoringprogramma waarbij 500 vluchtelingstudenten gekoppeld worden aan Nederlandse studentmentoren. Deze studentmentoren gaan de vluchtelingen helpen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland. Via e-matching worden de studenten aan elkaar gekoppeld.

Pagina's