U bent hier

Ondersteuning jonge mantelzorgers

Kenmerkend voor deze doelgroep is dat deze jongeren (mee)zorgen voor een naaste en/of zich zorgen maken over een naaste en/of zelf (soms) aandacht en/of zorg tekort komen. Als jongeren langere tijd mantelzorg verlenen, kan dat verschillende negatieve gevolgen hebben: 
- opgroei- en opvoedproblemen door te veel verantwoordelijkheid en te weinig tijd voor de eigen ontwikkeling; 
- lichamelijke en emotionele klachten zoals stress en vermoeidheid; belemmering in hun opleiding en/of sociale contacten; 
- meer behoefte aan zorg: jonge mantelzorgers doen op latere leeftijd vaker een beroep op de (geestelijke) gezondheidszorg dan andere jongeren. 
De stichting Welstad biedt gratis ondersteuning aan jonge mantelzorgers.

Toegankelijkheid 
Ouders/verzorgers, kinderen/jongeren kunnen rechtstreeks bij Welstad. Ook professionals kunnen na overleg met ouder/jongere de aanmelding regelen. Na aanmelding neemt de medewerker van de stichting Welstad contact op met de jonge mantelzorg/de ouders.

Voor informatie en aanmelden kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg van de stichting Welstad: stuur een e-mail naar mantelzorg@welstad.nl of gebruik het contactformulier op de website www.mantelzorgpoort.nl. Bellen kan ook: telefonisch 0599 635 999.

 

Website: 
https://www.welstad.nl/jeugd-en-jongeren/jonge-mantelzorgers/
Gebieden: 
Uitgebreide infodrager: 
127119