Organisatie
Gebiedsgids.nl
127144
Gandhiplein 5
9501 DB Stadskanaal
Telefoon: 
0599 635 999
E-mail: 

Stichting Welstad | Stadskanaal

Gandhiplein 5 9501 DB Stadskanaal Nederland Nederland
Wij zijn er voor alle inwoners van Stadskanaal en omgeving. Samen met een heel team aan vrijwilligers werken we wijk- en dorpsgericht aan vitale wijken en dorpen voor jong en oud. We verbinden, onders

Wat we concreet doen? Hier volgen een paar voorbeelden:

 • Wonen, welzijn en zorg
  Je kunt bij ons terecht voor mantelzorgondersteuning en seniorenvoorlichting. Maar we bieden ook  ondersteuning bij inburgering en het beheren van een buurtverbetering.

 • Jeugd
  We bieden ondersteuning als u vragen heeft over opvoeden of opgroeien. Tevens geven we weerbaarheidtrainingen en organiseren we activiteiten in jongerencentra. Ook scholen kunnen Welstad inschakelen als er problemen met leerlingen zijn.
  Een korte impressie van het evenement StadsKabaal georganiseerd vanuit het jongerencentrum de Kwinne.
   
 • Als je actief mee wilt doen in de samenleving. We ondersteunen en stimuleren onder meer de inzet van vrijwilligers. Regelen maatschappelijke stages. Tevens zijn we er voor het coachen van jongeren en werkzoekenden.

Uitgangspunt bij al onze werkzaamheden is dat bewoners zich bewust zijn dan wel worden van hun eigen verantwoordelijkheid. Hun eigen kracht. Het werk van Welstad wordt mede mogelijk gemaakt door heel veel vrijwilligers.