Nieuws
Gebiedsgids.nl
Harkstede
Dorpshuisweg 36
9617 EV Harkstede

CBS de Ster doet mee aan Energy Challenges

Dorpshuisweg 36 9617 EV Harkstede Nederland Nederland
CBS de Ster uit Harkstede doet voor het eerst mee aan Energy Challenges en was ook aanwezig gistermiddag. "Wij zijn groen en daarmee verzamelen wij poen" werd geschreeuwd toen de groene box open viel!

Groninger overheden kopen samen lokaal duurzaam opgewekte energie in

11 juni 2018 - De provincie, dertien gemeenten, de Veiligheidsregio en de Omgevingsdienst gaan gezamenlijk groene energie inkopen bij Eneco en Energie VanOns, de lokale organisatie die energie verkoopt van Groninger energiecoöperaties. Dat betekent dat de energie voor honderden publieke gebouwen, bruggen, sluizen en straatverlichting in de provincie straks lokaal wordt opgewekt. Zo blijft het geld in de regio. Samen gaat het om een stroomverbruik van circa 60 miljoen kWh per jaar, vergelijkbaar met 17.000 huishoudens.

Feestelijk moment

Bestuurders van de betrokken overheden, onder wie gedeputeerde Nienke Homan, stonden op maandag 11 juni feestelijk stil bij de gezamenlijke inkoop. Daarbij werd op het Waagplein in Groningen een mysterieuze box 'opgeladen' door fietsende bestuurders. Nadat er genoeg energie was opgewekt viel de box, met schoolkinderen van basisschool De Ster uit Harkstede erin, open. De leerlingen nemen met hun school deel aan Energy Challenges, de competitie die energiebesparing en duurzaamheid op scholen stimuleert.

Zie hiervoor ook de website van de Provincie Groningen.

Een filmpje staat ook op twitter.