Organisatie
Gebiedsgids.nl
Midden-Groningen
Hamweg 13
9617 AP Harkstede
E-mail: 

GKV de Bron Harkstede

Hamweg 13 9617 AP Harkstede Nederland Nederland
Wij zijn een groep mensen (gemeente) van jonge en oude mensen, stellen, gezinnen en kinderen, die Jezus volgen en waar iedereen welkom is.

Onze gemeente heeft ruim 200 leden die niet alleen in Harkstede (Meerstad) wonen, maar ook in de omliggende dorpen zoals Scharmer, Kolham, Lageland, Engelbert, Overschild, Woudbloem en Westerbroek. 

Activiteiten

1. Kerkdiensten: Elke zondag zijn er twee samenkomsten.  In de regel beginnen de diensten om 9.30 en om 14.30. ’s Middags is er soms een afwijkende tijd. Zie www.gkvharkstede.nl voor de actuele tijden. In deze diensten wordt en gezongen, gebeden, uit de bijbel gelezen en geluisterd naar de uitleg van een bijbelgedeelte.
Tijdens de ochtenddienst is er de mogelijkheid om kleine kinderen in de crèche te laten spelen. Tijdens de middagdienst is er kinderbijbelklas, voor de kinderen van basisschoolleeftijd. Tijdens beide diensten zijn natuurlijk ook kinderen van alle leeftijden welkom in de kerkdienst zelf.
De eredienst is bedoeld als feestelijke dienst voor God. Zijn er dan speciale kledingvoorschriften voor in de dienst? Nee, we geloven dat je bij God mag komen zoals je bent. Soms zijn de diensten extra speciaal, omdat er een kind gedoopt wordt of het Heilig Avondmaal gevierd wordt. Ook met Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren zijn de diensten extra feestelijk. 

2. Bijbelstudiegroepen en verenigingen. Er zijn voor allerlei doelgroepen in de gemeente aparte kringen en verenigingen, die meestal 1x/2 weken bij elkaar komen. 

3. Alpha-cursus regelmatig is er in het dorp een Alpha-cursus. Voor iedereen die op een laagdrempelige manier kennis wil maken met het Christelijk geloof. Houdt de website in de gaten om te zien wanneer er weer een Alpha-cursus start.