Project
Gebiedsgids.nl
Jeugd-en-jongeren

Bekostiging kinderopvang

Nederland Nederland
Voor kinderopvang bij sociaal-medicatie en kinderopvang bij een inburgeringsopleiding kunt u contact opnemen met de gemeente Stadskanaal.

Kinderopvang bij Sociaal-medische indicatie:
Lichamelijke, psychische of sociale problemen van ouders of een lichamelijke, zintuiglijke, verstandelijke of psychische beperking van het kind kunnen er soms voor zorgen dat ouders de opvoeding en verzorging van hun kind niet meer aankunnen of dat de ontwikkeling van een kind hierdoor bedreigd wordt. Om de ouders te ontlasten en de ontwikkeling van de kinderen te ondersteunen kan kinderopvang een (tijdelijke) oplossing zijn. Om gezinnen die geen recht op kinderopvangtoeslag hebben, toch in de gelegenheid te stellen om gebruik te maken van de kinderopvang kan een sociaal en/of medische indicatie worden afgegeven. Zij kunnen daarmee een deel van de kosten voor kinderopvang vergoed krijgen.

Kinderopvang bij inburgeringsopleiding:
Om het voor de beide partners van inburgeringsgezinnen mogelijk te maken om de inburgeringscursus te kunnen volgen is er voor hen gratis kinderopvang beschikbaar tijdens de lessen.

Toegankelijkheid 

Sociaal-medische Indicatie: De huisarts kan een sociaal medische indicatie geven, hiermee kan een afspraak gemaakt worden bij de uitkeringsadministratie van de gemeente (0599 631 631). De gemeente berekent de vergoeding op dezelfde manier als de Belastingdienst de hoogte van de kinderopvangtoeslag bepaalt (zie de website van de Belastingdienst).

Kinderopvang tijdens de opleiding inburgering: Ouders kunnen de regeling aanvragen bij de gemeente. De gemeente is telefonisch bereikbaar op werkdagen. U kunt contact opnemen via 0599 631 631. U kunt ons ook mailen via gemeente@stadskanaal.nl.

 

 

Organisatie

Organisatie
 
 
Op deze website van de Belastingdienst vindt u informatie over alle toeslagen, zoals zorgtoeslag, huurtoeslag,...
Organisatie
 
 
De gemeente Stadskanaal is in 1969 ontstaan uit de gemeente Onstwedde en een deel van de gemeente Wildervank. In de...
Stadskanaal