Project
Gebiedsgids.nl
Jeugd-en-jongeren

Steunpunt vroeghulp bij scheiding

Nederland Nederland
Het steunpunt biedt ouders gratis hulp als zij van plan zijn te gaan scheiden. Er wordt besproken hoe de voorgenomen scheiding verstandig te regelen.

Een scheiding is voor de ouders, gehuwd of samenwonend, en voor hun kinderen een emotioneel en ingewikkeld proces. Om het belang van kinderen te waarborgen en waar mogelijk te voorkomen dat een scheiding een juridisch gevecht wordt is er in de gemeente Stadskanaal een “Steunpunt vroeghulp bij scheiding”. Via het steunpunt kunnen ouders gratis hulp ontvangen als zij van plan zijn te gaan scheiden. Er wordt besproken hoe de voorgenomen scheiding verstandig te regelen. Er is hulp bij vragen als: Hoe vertellen we het de kinderen? Wat is het effect op de kinderen? Hoe blijven we (toch) goede ouders? Wat moeten we allemaal regelen voor de scheiding?

Toegankelijkheid 
Stichting Welstad: Het ‘Steunpunt vroeghulp bij scheiding’ is te bereiken via telefoonnummer 0599 – 635 999 (Stichting Welstad).

Wanneer er direct professionele hulp nodig is vanwege acuut gevaar kinderen. 
Kantooruren: CJGV Stadskanaal, 06 -12 34 56 78. Nacht en weekend: spoed voor jeugd Groningen, (050) 12 34 567 (Bij levensgevaar uiteraard 112).

 

Organisatie

Organisatie
 
 
Bij het CJGV | het Centrum voor Jeugd, Gezin en Veiligheid van de gemeente Stadskanaal | kunt u om ondersteuning van...
Stadskanaal
Organisatie
 
 
Wij zijn er voor alle inwoners van Stadskanaal en omgeving. Samen met een heel team aan vrijwilligers werken we wijk-...
Stadskanaal