Voorziening
Gebiedsgids.nl
Jeugd-en-jongeren
Hillevliet 90
3074 KD Rotterdam
Telefoon: 
010 737 04 36

Hillevliet | Huis van de Wijk Hillesluis

Hillevliet 90 3074 KD Rotterdam Nederland Nederland
Huis van de Wijk Hillevliet is dé nieuwe ontmoetingsplek van Hillesluis. Je kunt altijd binnenlopen om een kopje koffie te drinken, je buren te treffen of om ontspannen een krantje te lezen.

Een huis van de wijk is een ontmoetingsplaats. Een plek waar bewoners activiteiten kunnen organiseren en eraan deelnemen. Iedereen is welkom op de Hillevliet. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals taallessen, beweeggroepen voor volwassenen, de kinderclub, koken en nog veel meer. Deze activiteiten worden georganiseerd voor en door buurtbewoners. Ook als bewoners vragen hebben over werk of zorg of ingewikkelde formulieren, kunnen ze terecht in het huis van de wijk.

Ook het nieuwe uitzendbureau Nieuwe Banen – een initiatief van Humanitas – is in het huis van de wijk gevestigd. Iedereen uit Feijenoord die op zoek is naar een leuke en passende baan kan binnenlopen voor een gesprek.

 

[Deze locatie staat bij inwoners ook wel bekend als de ‘oude technische school’. Dit huis van de wijk neemt daarmee de plaats in van het Ravennest dat ruim 30 jaar hét buurthuis van Hillesluis was.]