Organisatie
Gebiedsgids.nl
Jeugd-en-jongeren

Rotterdam
Telefoon: 
06 43 37 62 91
E-mail: 

PBS in de Wijk | Positive Behavior Support

Rotterdam Nederland Nederland
PBS In de Wijk is bedoeld voor alle kinderen en jongeren in een wijk en voor de volwassenen die met de kinderen en jongeren in contact komen.

Met PBS In de Wijk leren de betrokken professionals en vrijwilligers in een wijk om vanuit gezamenlijke waarden helder te zijn in hun gedragsverwachtingen van kinderen en jongeren op verschillende plekken in de wijk en deze duidelijk te benoemen. Denk bijvoorbeeld aan: ‘we groeten elkaar’ of ‘we gooien afval in de afvalbak’. 

Projectleider 
Emilie van Leeuwen | 06 43 37 62 91 | info@pbsindewijk.nl

De gemeente Rotterdam is in september 2015 gestart met het project Positive Behavior Support (PBS) In de Wijk. School en andere organisaties die met dezelfde kinderen werken starten samen met PBS In de Wijk. De volgende wijken, scholen en organisaties zijn actief met PBS: 
Feijenoord: de Agnesschool, buurthuis CJV Feijenoord, speeltuin de Feijenoordse Middenstip, Monteiro Gym, jongerencoaches van Dock; 
Crooswijk: basisschool Noen, Dock, opvoedwinkel Twinkeltje, CJG en woningcorporatie Havensteder; 
Bloemhof: Theresiaschool, speeltuin de Klimroos en Dock.
Zevenkamp: Ds. J.J. Buskesschool, KinderServiceHotels, basisschool De Waterlelie, Buurtwerk, CJG, speeltuin Taka Tukaland en Kinderopvang BijDeHand.