Organisatie
Gebiedsgids.nl
Midden-Groningen

Platform Sappemeer

Nederland Nederland

Sinds 1 januari 2020 zijn de bewoners van Sappemeer Noord en Oost ook vertegenwoordigd in een bewonersplatform.

Na het opheffen van diverse buurt- en wijkverenigingen zaten de inwoners zonder vertegenwoordiging naar bijvoorbeeld de gemeente toe. Terwijl Boswijk en Margrietpark evenals vele andere wijken binnen de gemeente Midden-Groningen wel vertegenwoordig zijn door middel van een bewonersplatform.

Door middel van een enquête onder de inwoners van deze wijk werd duidelijk dat dit werd ervaren als een gemis. Men sprak de wens uit tijdens diverse bijeenkomsten gehouden in Restaurant De Gouden Zon om gezamenlijk te komen tot een nieuwe bewonersorganisatie.

In beginsel is hiervoor al in 2012 Platform Sappemeer opgericht echter was deze de laatste jaren inactief. Sinds 15 november 2019 is er een nieuw bestuur opgestaan met leden vertegenwoordigd uit Sappemeer Noord en Oost. Dit bestuur heeft via een nieuw reglement een bewonersplatform voor deze wijk opgericht die vanaf 1 januari 2020 actief is.

Bewonersplatform Sappemeer Noord en Oost is bedoeld voor alle inwoners van Noorderstraat (vanaf de Slochterstraat tot en met het Westeinde richting Zuidbroek), Herenstraat en Verlengde Herenstraat, Compagniesterpark, IJsbaanlocatie, Borgercompagniesterstraat, Slochterstraat, Achterdiep (tot en met Verlengde Winkelhoek), Rijksweg Oost (tot en met Verlengde Winkelhoek) en de Noordbroeksterstraat.

Het is mogelijk om lid te worden van het bewonersplatform Sappemeer Noord en Oost. Men kan via mail en website geïnformeerd worden over het gebeuren in de wijk en eventueel lopende projecten. Leden krijgen korting op evenementen die georganiseerd worden. Een aantal enthousiaste vrijwilligers heeft zich hiervoor reeds aangemeld, maar we willen graag nog versterking.

De kosten van een lidmaatschap bedragen € 10,-- per kalenderjaar per woonadres. Opgeven als lid/vrijwilliger kan via; platform.sappemeer@gmail.com of via het contactformulier op deze site.

Ook wordt er hard gewerkt aan een nieuwe website waarin de buurt op de hoogte zal worden gehouden van allerhande gebeurtenissen.