Voorziening
Gebiedsgids.nl
Maassluis
De Vloot 63
3144 PC Maassluis
Telefoon: 
010-5914158

Servicecentrum De Vloot

De Vloot 63 3144 PC Maassluis Nederland Nederland

In het nieuwe servicecentrum De Vloot kunnen (wijk)bewoners voor van alles en nog wat terecht. Maar liefst tien organisaties op het gebied van zorg, welzijn en onderwijs hebben elkaar gevonden en werken er nauw samen: Stichting Kinderopvang Maassluis, Gemiva-SVG Groep, Albeda College, VraagRaak, Centrum voor paramedische hulp en alternatieve geneeswijzen, Careyn, Seniorenwelzijn, STOED, Maasdelta Groep en de gemeente Maassluis. Wat kunt u vinden in dit nieuwe servicecentrum?

Zorg op maat

Wie hulp nodig heeft, kan dat dicht bij huis regelen. Huishoudelijke hulp, 24 uurs persoonsalarmering, kleinschalig groepswonen en wonen met zorg. Het hoeft niet, maar het kán, en dat is voor veel mensen al een hele zorg minder.


Informatiepunt

VraagRaak is een plek waar u met alle vragen over welzijn, zorg, gezondheid, vrije tijd, vervoer en vergoedingen terecht kunt. U krijgt informatie, advies en zo nodig kortdurende ondersteuning. U kunt uw vragen stellen via de website, de telefoon of even langskomen. U krijgt altijd een antwoord. Handig, want iedereen kan wel wat tips gebruiken. De consulent kan u helpen bij het invullen van de diverse aanvraagformulieren. Als het nodig is, verwijst de consulent u door.


Opleidingsrestaurant en kapsalon

Wijkbewoners zijn van harte welkom in het nieuwe opleidingsrestaurant en de kapsalon, die gerund worden door leerlingen van het Albeda College. Leuk voor u, fijn voor de MBO-studenten, die hier werkervaring opdoen. Het opleidingsrestaurant en de kapsalon zijn toegankelijk voor alle wijkbewoners.


Kinderdagverblijf

Een saaie boel is het in ieder geval niet, in en rond het servicecentrum De Vloot. Daar zorgen de kinderen van het nieuwe kinderdagverblijf wel voor. Oudere wijkbewoners zijn er welkom als voorleesoma of –opa.


Ontmoetingscentrum
Heeft u zin in een gezellig praatje en een kop koffie? Of wilt u meedoen aan een creatieve activiteit, deelnemen aan de visiteclub, meer bewegen voor ouderen binnen of buiten in de beweegtuin? Het kan allemaal bij Seniorenwelzijn in het ontmoetingscentrum De Vloot. Heeft u concrete vragen over bijvoorbeeld zorg, welzijn of over u eigen woonsituatie? De ouderenadviseurs van Seniorenwelzijn bieden een luisterend oor, geven u advies en verwijzen u door naar de juiste instantie. De ouderenadviseur is regelmatig aanwezig in het ontmoetingscentrum.

Cursussen volgen/activiteiten ontplooien

Het Albeda College beschikt in het servicecentrum over enkele lokalen. In samenwerking met Seniorenwelzijn kunnen bijvoorbeeld ook cursussen verzorgd worden voor ouderen en mensen met een beperking. Daarnaast worden in het servicecentrum diverse cursussen en groepsactiviteiten georganiseerd, voor jong en oud, met en zonder handicap.

Genieten in de binnentuin

De woonomgeving van De Vloot is zo ingericht dat mensen die slecht ter been zijn relatief gemakkelijk en veilig op pad kunnen. Tussen het servicecentrum en de woningen is een binnenterrein aangelegd waar –behalve de hulpdiensten- geen auto’s mogen komen. Direct bevindt zich een gedeelte met parkeervakken. Het autovrije gedeelte vormt een plek waar het heerlijk toeven is. Even lekker bijkomen op één van de bankjes of een korte wandeling maken langs bomen, bloemborders en hagen. De verharding is in een fraai patroon uitgevoerd.

Winkels, bibliotheek, theater

In de omgeving van De Vloot zijn natuurlijk diverse andere, bestaande voorzieningen te vinden, zoals winkels, Huisartsen-Onder-Eén Dak, een bank en Multifunctioneel centrum Koningshof.