Organisatie
Kipstraat 37
3011 RS Rotterdam

De route van het ontmoeten Rotterdam-Centrum

Kipstraat 37 3011 RS Rotterdam Nederland Nederland
Eenzaamheid is van ons allemaal en het antwoord erop ook. In Rotterdam Centrum zijn overal plekken om anderen te ontmoeten, voor informatie of advies, hulp bij praktische klussen enz.

Eenzaamheid is van ons allemaal en het antwoord erop ook. 
Daarom is 'De route van het Ontmoeten' gestart. In Rotterdam Centrum zijn namelijk overal antwoorden op eenzaamheid te vinden. Er zijn plekken waar mensen terecht kunnen voor hulp bij praktische klussen, voor gezelschap, voor een spelletje of om een wandeling te maken. Op andere plaatsen krijg je informatie of advies, of steun bij verlies, ziekte en rouw. 

Verbinding via een Facebook-groep 
‘De route van het ontmoeten', verbindt al deze plekken met elkaar. Via een Facebook-groep. Wekelijks worden via de Facebook-groep laagdrempelige ontmoetingsgelegenheden in beeld gebracht. Laagdrempelig betekent dat ouderen er zo heen kunnen. Dat er geen of een kleine eigen bijdrage wordt gevraagd. En als iemand voor het eerst komt, dat degene hartelijk wordt ontvangen. Er is een start gemaakt met de Pollepel uit de Kipstraat en de krachtvrouwen uit het Oude Westen. En via de groep is het ook leuk om ervaringen te delen en elkaar op weg te helpen.