Project

Taal aan de Maas | Wmo Radar

Kipstraat 37 3011 RS Rotterdam Nederland Nederland
Bewoners die moeite hebben met de Nederlandse taal kunnen een taalprogramma volgen en daarnaast hulp krijgen van een persoonlijke taalcoach. Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur.

Taal is de sleutel om mee te kunnen doen in de samenleving.

Contactpersoon
Mahender Autar | 010 - 485 58 98. 

Veel mensen in Rotterdam Centrum en Overschie  beheersen de Nederlandse taal niet of niet voldoende.  Dat leidt vaak tot sociale achterstand. Ze vinden niet de baan die ze willen. Of ze zijn niet in staat om een opleiding te volgen. Sommigen lukt het zelfs niet om goed te communiceren met hun kind of kleinkind of een praatje te maken met de buurvrouw. Om deze mensen vooruit te helpen, organiseert WMORadar laagdrempelige taalcursussen in de buurt en begeleiding door persoonlijke taalcoaches. Zowel de taalcoaches als de taaldocenten zetten zich op vrijwillige basis in. Autar:. Met dit taalaanbod willen wij mensen weer perspectief bieden. De taalcursus duurt een jaar. WMORadar brengt deelnemers en coaches met dezelfde interesses met elkaar in contact. Naast het verbeteren van de taalvaardigheden van de deelnemer, zorgt het contact ook voor een culturele uitwisseling. Dat leidt tot meer begrip voor elkaars gewoontes en gebruiken, hopen wij. Het project slaat op die manier twee vliegen in één klap.

Taal aan de Maas is een programma van Wmo Radar. Bewoners uit Rotterdam-Centrum en Overschie die moeite hebben met de Nederlandse taal kunnen sinds 2013 het taalprogramma in hun eigen buurt volgen en daarnaast hulp krijgen van een persoonlijke taalcoach.

Gebiedsgids

Organisatie

Organisatie
 
 
Perspectief op meedoen, vrijwilligerswerk, werk en ondernemen. Bewoners zijn actief met activiteiten die bij hen passen...
Rotterdam-centrum