Organisatie
Hoofdweg 30
9617 AH Harkstede

Stichting Dorpenfeest Harksteder, Scharmer en Woudbloem

Hoofdweg 30 9617 AH Harkstede Nederland Nederland
Eens in de vijf jaar wordt het Dorpenfeest voor de dorpen Harkstede, Scharmer en Woudbloem georganiseerd. De laatste keer was in 2015. De volgende keer wordt 2020.

Eens in de vijf jaar vieren Harkstede, Scharmer en Woudbloem feest, gezamenlijk wel te verstaan! Wat oorspronkelijk een schoolfeest was, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groots Dorpenfeest.

De oorsprong van dit feest ligt al vóór de tweede wereldoorlog. Toen waren er de schoolfeesten, die georganiseerd werden door de onderwijzers van de scholen in samenwerking met ouders als vrijwilligers. De schooljeugd maakte al dan niet verkleed met een versierde wagen, bokkenkar, paard en wagen of benenwagen een rondtocht door het dorp. Er werden straatspelen georganiseerd en ’s avonds was er vaak een feest voor de volwassenen. Het laatste schoolfeest heeft plaatsgevonden in 1971 in de lagere school van Scharmer.
In 1980 is het schoolfeest omgetoverd tot een Dorpenfeest van de dorpen Harkstede, Scharmer en Woudbloem, georganiseerd door de dorpsverenigingen en door vrijwillige dorpsbewoners.

In 2015 was dit feest van vrijdag 5 juni  t/m zondag 14 juni gepland. Dit deed Stichting Dorpenfeest in samenwerking met vv Harkstede, zodat ook allerlei sportactiviteiten in de feestweek konden worden gehouden.
Het sportpark van de voetbalvereniging aan de Hamweg was een prima locatie om een grote feesttent neer te zetten waar diverse activiteiten plaatsvonden.

Het was een zeer geslaagde week met prachtige versierde straten en wagens, leuke evenementen met veel publiek en prachtig mooi weer.
Wij kijken met veel plezier terug op alle georganiseerde activiteiten van iedereen.

Voor meer informatie kijk op de website. Voor meer foto's kijk op de volgende pagina. Voor filmpjes kijk op deze pagina.