Nieuws

NOVO wordt Cosis

De Appelhof 32 9617 CB Harkstede Nederland Nederland
Sinds 1 juli gaat NOVO verder onder de naam COSIS

Cosis is het resultaat van de samenwerking tussen Promens Care en NOVO. Binnen deze samenwerking bieden Promens Care en NOVO afzonderlijk, herkenbare zorg- en dienstverlening aan hun cliënten. Cosis fungeert daarbij als holding waar bestuur en toezicht bij elkaar komen en waar de ondersteunende diensten per 1 januari 2016 in ondergebracht zijn. Cosis en haar werkmaatschappijen faciliteren haar medewerkers om de zorg voor mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking vakkundig, met aandacht voor de persoon en zijn naastbetrokkenen, kleinschalig in de lokale samenleving te organiseren.

Vanaf 1 juli 2018 gaan de organisaties verder onder de naam Cosis.

Cosis is er in Groningen en Drenthe voor kinderen en volwassenen met een beperking, en voor mensen die gebruik maken van de maatschappelijke opvang. We willen ontdekken wie de cliënt is en zijn oprecht geïnteresseerd in zijn of haar persoonlijke vraag. We staan voor gepersonaliseerde dienstverlening. We ondersteunen onze cliënten om zelf grip te krijgen en te houden op hun leven.

We helpen ze om een eigen leven te leiden dat past bij hun mogelijkheden, vaardigheden, wensen en ambities. Waar mogelijk proberen we samen kleine stapjes vooruit te maken. Een zo groot mogelijke zelfredzaamheid is ons uiteindelijke doel. De uitgangspunten van onze dienstverlening hebben we vastgelegd in De Bedoeling.

We bieden onze ondersteuning voor korte of langere tijd. Midden in de samenleving, dichtbij de mensen die we helpen. Uitganspunt daarbij is altijd het werken in de driehoek. Hierin staat de samenwerking tussen de cliënt, zijn of haar persoonlijk netwerk en onze professional centraal.

De doelen en afspraken die we met de cliënt en zijn of haar vertegenwoordiger maken, leggen we vast in een ondersteuningsplan. Hierover houdt de cliënt zelf de regie.

Organisatie

Organisatie
 
 
Algemene informatie Cliënten Bij Ons Hertenkamp werken gemiddeld 12 cliënten per dag in de leeftijd van 14 tot 56...
Harkstede, Scharmer En Woudbloem