Voorziening
Tiesselinswaard 146 -168
3078 PX Rotterdam

Laurens Ravenswaerde

Tiesselinswaard 146 -168 3078 PX Rotterdam Nederland Nederland
Op de eerste en tweede verdieping van woongebouw Ravenswaerde vindt u een kleinschalig woonproject voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel.

U kunt in Ravenswaerde beschermd wonen, dankzij individueel afgestemde zorg, begeleiding en ondersteuning. Onze zorg, diensten en service stemmen we af op uw wensen en mogelijkheden en die van uw medebewoners. U krijgt dan ook persoonlijke begeleiding. We maken daarbij gebruik van het begeleidingsmodel 'Hooi op je Vork', waarbij het gaat om uw mogelijkheden en niet om uw beperkingen.

Ravenswaerde is een appartementencomplex van 10 verdiepingen met 55+woningen. Op de eerste en tweede verdieping van dit complex is plaats voor 14 jongeren met niet-aangeboren hersenletsel. U heeft een eigen appartement dat rolstoeltoegankelijk is met alle voorzieningen en zo nodig aangepast aan uw individuele wensen. Zo heeft iedereen een eigen woonkamer, keuken, slaapkamer, sanitaire ruimte, berging en balkon. Ook is er een algemene ruimte waar dagelijks diverse activiteiten worden gehouden, zoals bijvoorbeeld kookactiviteiten.

Ravenswaerde kent een warme, gezellige en comfortabele sfeer. Wij bieden 24 uur per dag professionele en gespecialiseerde zorg in een veilig en warm woonleefklimaat. De mens staat bij ons centraal.

Wij werken nauw samen met een andere Laurens-locatie in de buurt, die ook zorg biedt aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel, te weten het in de wijk Hordijkerveld gelegen kleinschalig woonproject De Hoek. We wisselen continu expertise en ervaringen uit, waardoor ons specialisme blijft groeien en we klanten steeds beter kunnen helpen.

Het woongebouw Ravenswaerde staat in de naoorlogse wijk IJsselmonde. De buurt kent een rustige en gezellige stadssfeer en veel groenvoorzieningen. Er is genoeg parkeergelegenheid voor de deur en winkelcentrum Keizerswaard ligt op loopafstand. Verder kunt u gebruikmaken van tram 23 en diverse busvervoersdiensten.