Voorziening

Woonzorg Nederland | De Lijte | Ureterp

Lijteplein 60 9247 ES Ureterp Nederland Nederland
Ureterp maakt deel uit van de gemeente Opsterland en is een van de oudere boerennederzettingen op de hogere zandruggen ten noorden van het Koningsdiep (de Boorne).

Het dorp ligt in een aantrekkelijk gebied met mooie landschappen tussen Drachten en Heerenveen en met steden als Leeuwarden, Assen en Groningen op korte afstand. Reguliere lijndiensten en een buurtbus zorgen voor een goede bereikbaarheid naar Drachten, Heerenveen en de omliggende dorpen. Ureterp heeft ruim 4600 inwoners en kent een gezellig klein winkelcentrum.

De 25 driekamerwoningen aan het Lijteplein zijn verdeeld over 3 woonlagen en staan in verbinding met woonzorgcentrum De Lijte. De galerijen zijn van ramen voorzien en verwarmd. De oppervlakte van de woningen is 69 m2. De woningen op de begane grond over een terras en de woningen op de verdieping over een inpandig balkon. Alle woningen zijn aangesloten op een 24-uurs alarmsysteem. In het verzorgingshuis is een gemeenschappelijke ruimte en een recreatieruimte aanwezig. Deze is via een gang overdekt bereikbaar voor de bewoners van de zelfstandige huurwoningen. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waar u als bewoner van het Lijteplein aan kunt deelnemen. Daarnaast kent het wooncomplex een multifunctionele paramedische ruimte waar diverse spreekuren worden gehouden.

Gebiedsgids

Organisatie

Organisatie
 
 
HilverZorg is een zorgorganisatie met thuiszorg en woonlocaties.
Organisatie
 
 
Woonzorg Nederland biedt passende woonruimte aan kwetsbare ouderen en mensen met een beperking die beschut of beschermd...
Uilenstede. Kronenburg