Project
Dwarsweg 1
9502 WP Stadskanaal
E-mail: 

Volkstuintje voor de minima

Dwarsweg 1 9502 WP Stadskanaal Nederland Nederland
Voor huishoudens met een laag inkomen. Belangstellenden kunnen zich melden bij de Amateur Tuindersvereniging Het Page-Dal.

Het gratis beschikbaar stellen van een moestuin, benodigdheden en begeleiding voor mensen met een laag inkomen. De achterliggende gedachte is dat een volkstuin bijdraagt aan een actieve leefstijl en hierdoor aan gezond worden. Tegelijkertijd worden de sociale contacten verder uitgebreid.

Aanpak 
Voor de doelgroep zijn gratis volkstuintjes beschikbaar met de daarbij behorende benodigdheden en begeleiding. Het levert niet alleen voordelig voedsel op, maar het draagt ook bij een actieve leefstijl en hierdoor aan gezond worden/blijven. Tegelijkertijd worden de sociale contacten verder uitgebreid, door het met gelijkgestemden bezig te zijn met telen van groenten, kruiden of bloemen. Deelnemers krijgen een jaar lang 150 vierkante meter volkstuin ter beschikking voor het telen van eigen gezonde producten. Mensen die denken in aanmerking te komen kunnen zich bij Het Pagedal melden. De aanmelding komt dan bij de gemeente binnen en daar wordt gekeken of iemand inderdaad aan de voorwaarden voldoet.

Uitvoerende organisatie 
De volkstuintjes voor de minima worden verzorgd door en bij Amateur Tuinders Vereniging “Het Page-Dal” , Dwarsweg 1
9502 WP Stadskanaal (http://www.amateurtuinder.nl/).De inschrijving voor het tuinseizoen sluit elk jaar eind april. Geïnteresseerde minima kunnen zich aanmelden via: atv@amateurtuinder.nl.

Organisatie

Organisatie
 
 
Wij zijn een vereniging waar jong en oud, man en vrouw, en van welke komaf dan ook naar hartelust een gezonde en...
Stadskanaal