Project

Regelhulp bij aanvraag van hulp & ondersteuning | volwassenen

Nederland Nederland
Regelhulp bij aanvragen van hulp en ondersteuning. Inwoners met een hulpvraag kunnen direct zelf gratis onafhankelijke ondersteuning aanvragen.

Alle inwoners die in aanmerking willen komen voor geïndiceerde zorg en/of financiële ondersteuning vanuit de gemeente en in het bijzonder de groep kwetsbare burgers, veelal met één of meerdere beperkingen, van alle leeftijden.

Doel 
Cliënten op verzoek onafhankelijke cliëntondersteuning bieden.

Aanpak 
Wie ondersteuning nodig heeft op het gebied van zorg, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen, kan gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner die de belangen van de cliënt behartigt. Het gaat bijvoorbeeld om hulp bij: een gesprek met de gemeente; een (voor)onderzoek voor Wmo- of Jeugdondersteuning; een aanvraag voor een maatwerkvoorziening; afspraken met zorgaanbieders als u een maatwerkvoorziening heeft. De ondersteuning is gratis. De gemeente betaalt de cliëntondersteuning, maar deze persoon is wel onafhankelijk van de gemeente.

Uitvoerende organisatie 
Stichting Welstad, Gandhiplein 5,  9501 DB Stadskanaal. telefoon 0599 635 999;  email info@welstad.nl. Op de website www.welstad.nl  staan vestigingen in de buurt, waar spreekuren zijn waar hulpvragers zo binnen kunnen lopen.

 

Organisatie

Organisatie
 
 
Wij zijn er voor alle inwoners van Stadskanaal en omgeving. Samen met een heel team aan vrijwilligers werken we wijk-...
Stadskanaal