Project

9501 Stadskanaal
Telefoon: 
0599 635 999

Voedselbank Stadskanaal | gratis voedselpakketten voor minima

9501 Stadskanaal Nederland Nederland
Inwoners die van een minimum inkomen moeten rondkomen, kunnen zich melden bij het buurtmaatschappelijk werk. Wanneer zij aan de voorwaarden voldoen, wordt een aanmelding gedaan bij de Voedselbank.

De voedselbank zamelt producten en levensmiddelen in. Deze worden gesorteerd, opgeslagen en vervolgens verwerkt en als gratis voedselpakket uitgegeven op een aantal uitgiftelocaties. Voor personen die in aanmerking komen voor de voedselbank vind de uitreiking elke 2 weken plaats.

Doel 
De voedselbank heeft als doel om deze mensen te helpen; niet door ze jarenlang gratis voedsel, kleding en/of goederen te geven, maar door ze structurele hulp te bieden, waardoor zij hun financiële problemen op kunnen lossen. Op deze manier hoeven we alleen maar kortdurende hulp te bieden, en zijn mensen niet voor langere periode afhankelijk van de voedselbank. Ondersteuning wordt geboden voor een periode van maximaal 3 jaar.

Aanpak 
De voedselbank zamelt producten en levensmiddelen in. Deze worden gesorteerd, opgeslagen en vervolgens verwerkt en als gratis voedselpakket uitgegeven op een aantal uitgiftelocaties. Wie aan de criteria voldoet, kan, samen met zijn/haar hulpverlener (buurtmaatschappelijk werk) via de website www.voedselbankzuidoostgroningen.nl het aanvraagformulier downloaden. Aanvraagformulieren die niet via maatschappelijk werk binnen komen, worden niet in behandeling genomen. Voor personen die in aanmerking komen voor de voedselbank vind de uitreiking elke 2 weken plaats.

Uitvoerende organisatie 
Voor de aanmelding: Stichting Welstad, Buurtmaatschappelijk werk is op werkdagen bereikbaar tijdens kantooruren (8.30 tot 17.00 uur) op het centrale telefoonnummer 0599 635 999. 
Voedselinzameling en uitgifte: Voedselbank Zuidoost Groningen, Postadres: Spetsebrugweg 1c, 9541 XV Vlagtwedde, Telefoon: 0599-313364. Mail: Info@voedselbankzuidoostgroningen.nl

 

Organisatie

Organisatie
 
 
Wij zijn er voor alle inwoners van Stadskanaal en omgeving. Samen met een heel team aan vrijwilligers werken we wijk-...
Stadskanaal
Organisatie
 
 
Net als in de rest van Nederland, zijn er in Zuidoost Groningen mensen die maar met moeite rondkomen. De voedselbank...
Vlagtwedde