Project

Buurtwerker sport, activeren en verbinden

Nederland Nederland
De Buurtwerker sport helpt inwoners in kwetsbare situaties, die een steun(tje) in de rug nodig hebben om in beweging te komen en mee te kunnen doen.

Doel 
Terugdringen van lichamelijke inactiviteit, overgewicht en ongezonde leefstijl. Deze vormen een groot gezondheidsrisico. Voorkomen van ziekte (en terugval na behandeling) is een grote winst voor betrokkenen en hun omgeving, maar betekent ook dat het arbeidsaanbod toeneemt en de vraag naar zorg afneemt

Aanpak 
De buurtwerker sport heeft  een activerings-, begeleidings- en schakelfunctie. Deze individuele hulp kan bestaan uit een eenmalig advies of een langer durend ondersteuningstraject. Aansluitend verbindt deze buurtwerker de doelgroep met bestaand of te ontwikkelen sport/beweegaanbod. Voor het bereiken van de doelgroep is de buurtwerker sport afhankelijk van de signalering en toeleiding door professionals van de (gezondheids-)zorg en welzijnsorganisaties die in direct contact met hen staan.

Uitvoerende organisatie 
De stichting Welstad. De buurtwerkers sport zijn bereikbaar via telefoonnummer  (0599) 635 999. Mailen kan ook: info@welstad.nl.

Gebiedsgids

Organisatie

Organisatie
 
 
Wij zijn er voor alle inwoners van Stadskanaal en omgeving. Samen met een heel team aan vrijwilligers werken we wijk-...
Stadskanaal