Project

Lotgenotencontact bij psychische problematiek

Nederland Nederland
Emotionele ondersteuning, delen ervaringsdeskundigheid en bevorderen participatie.

Inwoners van de provincie Groningen die in aanraking zijn of zijn geweest met de psychiatrie en die moeite hebben met het aangaan en/of vinden van sociale contacten en hierbij ondersteuning wensen, kunnen lid worden van Veur Mekander. Kosten € 5,00 per jaar. Leden ontvangen een nieuwsbrief en uitnodigingen voor de activiteiten. 

Aanpak 
Bieden van mogelijkheden voor mensen met een langdurige psychische problematiek om deel te nemen aan de samenleving. Door het organiseren van activiteiten mensen uit de doelgroep de mogelijkheid bieden elkaar in een veilige en gezellige omgeving te ontmoeten en hen stimuleren om te participeren in de wijk of buurt. Veur Mekander is een bureau voor vriendschap en contacten, met de nadruk op leuke activiteiten. De activiteiten vinden plaats in Groningen, Hoogezand-Sappemeer Stadskanaal, Veendam en Winschoten. De activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers uit de doelgroep en zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de deelnemers.

Uitvoerende organisatie 
Veur Mekander. Telefoonnummer (050) 571 39 99; e-mail: veurmekander@zorgbelang-groningen.nl; www.zorgbelang-groningen.nl