Project

Klussendienst

Nederland Nederland
Bewoners die daar, om welke reden dan ook, zelf even niet toe in staat zijn, helpen met een karweitje of reparatie die op korte termijn wel noodzakelijk is.

Naast de eventuele materiaalkosten wordt er een kleine vergoeding per uur gevraagd.

Doel 
Het versterken van de participatie van vrijwilligers en het creëren van ondersteuning van bewoners, waardoor zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Klussendienst Kanaalstreek: Het gaat om eenmalige klusjes, zoals bijvoorbeeld  gras maaien, snoeien, een lamp ophangen, een kraan of stopcontact repareren, de tv instellen, een stekker of batterijen vervangen, een telefoon aansluiten, of vervoer naar ziekenhuis of fysiotherapie. Er wordt naast de materiaalkosten, een vergoeding gevraagd  van 5 euro per uur.  Voor grotere klussen, komt een vrijwilliger van te voren langs om de klus te bekijken.

Steunstee Onstwedde: Voor sporadische klussen in en om het huis zoals een lamp ophangen, een kast verplaatsen, kleine reparatie, het snoeien van struiken in het voorjaar, het opruimen van bladafval in de herfst. Voor dergelijke klussen wordt een vergoeding gevraagd: € 5,- voor het eerste uur en elk extra uur kost € 1,- . Eventuele materiaalkosten worden ook in rekening gebracht.

Aanpak 
Vrijwilligers van de klussendienst voeren de klussen in en om het huis uit.

Uitvoerende organisaties 
De Klussendienst Kanaalstreek van Humanitas is te bereiken op 06-27456505 of klussendienst.kanaalstreek@humanitas.nl 
De Steunstee Onstwedde is te bereiken via http://www.welstad.nl/in-wijk---dorp/steunstees of telefoon 0599 635 999.

 

Gebiedsgids

Organisatie

Organisatie
 
 
Wij helpen mensen die het even niet alleen redden.
Ter-apel
Organisatie
 
 
Steunstee Onstwedde/Alteveer vindt u in De Bolster. U kunt er terecht met al uw vragen en opmerkingen over wonen,...
Onstwedde