Project

Buurtwerk, meedoen stimuleren en isolement voorkomen

Nederland Nederland
Buurtwerk van Welstad richt zich ook op activering van kwetsbare inwoners: meedoen stimuleren en voorkomen van isolement. Wijkbewoners kunnen rechtstreeks contact opnemen met hun buurtwerker.

Doel 
De sociale samenhang en veerkracht in de wijk verder te versterken, zodat inwoners, (basis)voorzieningen, vrijwilligersorganisaties, wijkorganisaties en sociale verbanden in wijken en dorpen problemen kunnen voorkomen, klein houden en zoveel mogelijk zelf oplossen.

Aanpak 
Buurtwerk van Welstad helpt groepen bewoners bij het verbeteren van hun leef- en woonomgeving, maar buurtwerkers richten zich daarnaast ook op activering van wijkbewoners: meedoen stimuleren en voorkomen van isolement. Deze individuele hulp kan bestaan uit een eenmalig advies, een langer durend ondersteuningstraject en/of toeleiding naar algemene voorzieningen of activiteiten. Waar nodig helpen de buurtwerkers bepaalde ontwikkelingen of activiteiten in gang te zetten.

Uitvoerende organisatie 
Buurtwerk van de stichting Welstad (http://www.welstad.nl/in-wijk---dorp/buurtwerk) is bereikbaar via telefoonnummer (0599) 635 999. Elke wijk heeft een eigen buurtwerker. Mailen kan ook: info@welstad.nl.

 

 

Organisatie

Organisatie
 
 
Wij zijn er voor alle inwoners van Stadskanaal en omgeving. Samen met een heel team aan vrijwilligers werken we wijk-...
Stadskanaal