Project
Gebiedsgids.nl
Ouderen

Telefoon: 
0599 631 631.

Mantelzorg(be)woning

Nederland Nederland
Mantelzorgers en verzorgden kunnen met vragen over vergunningen terecht bij de gemeente.

Doel 
Bieden van mogelijkheden aan mantelzorgers en verzorgden om (tijdelijk) in elkaars nabijheid te kunnen wonen, waardoor voor wie dat wenst intramurale zorg uitgesteld of voorkomen kan worden.

Aanpak 
De vergunningverlening voor het huisvesten van de verzorgde in een aan- of (eventueel te plaatsen) bijgebouw bij de eigen woning van de mantelzorger of juist het gaan wonen van de mantelzorger in een (eventueel te plaatsen) bijgebouw bij de woning van de mantelzorgontvanger is versoepeld. In een aantal gevallen is hiervoor geen vergunning meer nodig in andere gevallen kan een vergunning vaak binnen 8 weken worden verleend (al dan niet tijdelijk). Het is lastig om zelf te bepalen of in uw geval sprake is van vergunningvrije situatie of dat er een versnelde procedure mogelijk is. Via www.omgevingsloket.nl  is hierover algemene  informatie beschikbaar.

Uitvoerende organisatie 
De gemeente verstrekt de omgevingsvergunningen. Voor vragen en meer informatie kunt u het beste telefonisch contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente, (0599) 631 631.

 

Gebiedsgids

Organisatie

Organisatie
 
 
De gemeente Stadskanaal is in 1969 ontstaan uit de gemeente Onstwedde en een deel van de gemeente Wildervank. In de...
Stadskanaal
Organisatie
 
 
Het loket voor de omgevingsvergunning en de watervergunning.