Project

Mantelzorgmaatje

Nederland Nederland
Voor leden van de belangenvereniging MantelzorgNL.

Doel 
Het bieden van ondersteuning aan mantelzorgers. 

Aanpak 
Als mantelzorger krijgt u veel te maken met regelwerk, wetgeving en procedures bij de zorg voor uw naaste. Dit is vaak ingewikkeld en kost veel tijd. Heeft u behoefte aan ondersteuning bij uw regel- en administratieve taken door iemand die uw situatie begrijpt? Dan zijn de Mantelzorgmaatjes misschien iets voor u. Een Mantelzorgmaatje is een vrijwilliger van MantelzorgNL Alle maatjes zijn zelf (ex)mantelzorger en kunnen zich daarom goed inleven in uw situatie. Ook hebben ze zelf ervaring met bijvoorbeeld het regelen van zorg. Ze kunnen u helpen om overzicht en grip te krijgen op regeltaken en administratieve zaken. Of door mee te gaan naar gesprekken of zittingen. De maatjes komen aan huis, helpen u vanuit hun eigen huis (telefonisch/per mail of skype) of u kunt met ze afspreken op het kantoor van MantelzorgNL in Zeist. Uiteraard zorgt MantelzorgNL ervoor dat ze op de hoogte zijn van actuele informatie om u zo goed mogelijk verder te helpen. Leden van MantelzorgNL kunnen gratis een maatje aanvragen.

Uitvoerende organisatie 
MantelzorgNL is een belangenvereniging voor mantelzorgers. Lidmaatschap kost € 23,00 per jaar. Wanneer u lid bent of wordt, kunt u een beroep doen op een mantelzorgmaatje. Bel met de Mantelzorglijn via 030 760 60 55  of mail naar mantelzorglijn@mantelzorg.nl.

Organisatie

Organisatie
 
 
Heb je een vraag over mantelzorg of heb je juridisch advies nodig? Stel deze aan de Mantelzorglijn op werkdagen tussen...
Organisatie
 
 
MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die belangeloos zorgt voor een naaste.
Zeist-oost En Zeister-bos