Project
Gebiedsgids.nl
Jeugd-en-jongeren

Activering 18+ (zorg-school-werk)

Nederland Nederland
Passende hulpverlening op het gebied van zorg, scholing en/of voorbereiding op werk in de vorm van een maatwerktraject voor jongeren 18+.

De vooruitzichten op een (toekomstige) vaste baan voor jongeren vanaf 18 jaar zonder startkwalificatie (diploma van de havo, het vwo, het mbo niveau 2 of hoger) zijn niet gunstig. Meestal is er sprake van meer complexe omstandigheden waardoor deze jongeren zonder startkwalificatie zijn uitgevallen. Passende hulpverlening op het gebied van zorg, scholing en/of voorbereiding op werk in de vorm van een maatwerktraject heeft dan de meeste kans van slagen. 

Waar mogelijk bemiddelt, begeleidt, ondersteunt, adviseert de gemeentelijk preventiemedewerker de jongeren, de school en andere professionals bij het vinden van het juiste traject richting een startkwalificatie. Bijvoorbeeld door het inzetten van een leerwerksituatie en/of een zorginstanties inschakelen om te werken aan de factoren die een startkwalificatie in de weg staan. Als het niet lukt de jongere terug te krijgen naar het onderwijs wordt geholpen bij het vinden van (route naar) een baan vinden voor de jongere.

Toegankelijkheid 
De jongere kan zichzelf aanmelden bij de preventiemedewerker via telefoonnummer 0599 631 631. Maar ook de school of een andere professional kan dat na overleg met de jongere doen.

Organisatie

Organisatie
 
 
De gemeente Stadskanaal is in 1969 ontstaan uit de gemeente Onstwedde en een deel van de gemeente Wildervank. In de...
Stadskanaal