Organisatie
Fabrieksstraat 28
2624 MT Delft
E-mail: 

Stichting Mijn Held

Fabrieksstraat 28 2624 MT Delft Nederland Nederland
Stichting MIJN HELD wil wél aandacht voor wat wij noemen “mini helden”. Bijvoorbeeld mini helden waarvan een ouder in de gevangenis zit of kinderen die deel uitmaken van een eenoudergezin.

Kinderen die al op jonge leeftijd de dagelijkse zorg hebben voor hun zieke, verslaafde of gehandicapte moeder. Door onze aandacht zullen deze kinderen “groeien” en zich zowel gewaardeerd als gesteund voelen. Dit geldt ook voor kinderen die op jonge leeftijd hun thuisland zijn ontvlucht en die van opvangcentrum naar opvangcentrum verhuizen waardoor ze telkens weer afscheid moeten nemen van vriendjes en vriendinnetjes. Deze kinderen leven jarenlang in onzekerheid of ze in Nederland mogen blijven of terug moeten. Laten we (ook) deze kleine helden eens in het zonnetje zetten! Ook deze kinderen tonen immers dagelijks een grote hoeveelheid moed, die normaliter alleen wordt toegekend aan helden (zie bovenstaande definitie van een held(in).

Wij geven deze mini helden de aandacht die zij verdienen. Niet omdat ze zielig zijn, maar juist omdat ze helden zijn! Wij doen dit door voor hen een ontmoeting te organiseren met diegene waar ze al jaren groot fan van zijn en die ze altijd al een keer hebben willen ontmoeten, hun grote held. Dit uiteraard met een foto en handtekening als aandenken! Door het organiseren van zulke ontmoetingen zetten wij onze kleine helden in het zonnetje en laten wij hen voor even hun dagelijkse strijd vergeten. Uit deze onvergetelijke ervaring kunnen zij kracht en energie putten om ook in de toekomst weer de strijd aan te gaan met alle tegenslagen in hun jonge leven! Wij doen dit met grote passie. Uit ervaring weten wij immers hoe kinderen opfleuren van een beetje aandacht, hoe gevoelig ze zijn voor complimentjes en hoe groot de impact is op kinderen als zij hun grote held in het echt ontmoeten. Een dergelijke ontmoeting zullen zij zich lang heugen en het positieve gevoel van toen kan hen door moeilijke momenten heen loodsen.