Organisatie
Gebiedsgids.nl
Jeugd-en-jongeren
Kooikersweg 2
5223 KA 's-Hertogenbosch
Telefoon: 
013 545 16 56 (NIET voor een aanvraag)
E-mail: 

Bekijk ook

Stichting Leergeld Nederland | landelijk bureau

Kooikersweg 2 5223 KA 's-Hertogenbosch Nederland Nederland
Leergeld wil op een duurzame manier investeren in de participatie en ontwikkeling van kinderen, die zonder extra steun aan de zijlijn van de samenleving terecht dreigen te komen.

Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Leergeld is een vrijwilligersorganisatie. Er ijn 105 lokale Leergeld stichtingen. Ga naar de website voor de contactgegevens van de lokale stichting in uw gebied